Skip to main content

Hjælp mig med at komme i gang med min Wii

Har du brug for hjælp med din nye Wii eller virker din konsol ikke mere? Så er du kommet til rette sted. Gå igennem nedenstående vejledninger, hvor vi har samlet de mest almindelige fejl og løsninger.

Jeg får hverken billede eller lyd.

Kontroller at den rigtige AV-kanal på tv'et er aktiveret samt at alle ledninger er sat rigtigt til mellem tv og konsol. Hvis du anvender SCART-stik skal du også kontrollere om de medfølgende billedkabler er korrekt tilkoblet, gul til gul, rød til rød og så videre, de skal trykkes ordentlig ind. Nogen gange hjælper det at tage alle stik ud og sætte dem i igen.

Angående lyden: kontroller alle ledninger, lydniveauet på tv'et/højtalerne/stereoanlægget og at lyden ikke er slukket helt (mute). Hvis du sammenkobler Wii med dit stereoanlæg, så kontroller at den rigtige indgang og kanal anvendes. Hvis du stadig ikke har nogen lyd, så test det ved at koble Wii-konsollen til tv'et for at udelukke eventuelle fejl på konsollen.

Konsollen er startet med billede og lyd og jeg er ved første skærmbillede, jeg har markeret sprog og skal vælge confirm, men har ingen curser.

Stå i cirka to meters afstand fra tv'et og før Wii Remote op, ned, til højre og venstre. Er der stadig ingen curser? Sørg for at Sensor Bar er centreret ovenover eller nedenunder tv'et og at den ikke blokeres af noget. Kontroller også ledningen til Sensor Bar, det skal sige klik, når den sættes i Wii-konsollen.

Du kan også kontrollere, at Sensor Bar virker ved at "filme" den med et digitalkamera. Hvis du tydeligt ser fem blå punkter i hver ende af Sensor Bar, så ligger fejlen et andet sted. Hvis du ikke kan se de blå lamper, er Sensor Bar sandsynligvis ikke koblet rigtig til, konsollen ikke tændt eller Sensor Bar beskadiget.

Curseren på skærmen danser omkring og det er svært at ramme rigtigt.

Lyskilder nær tv'et er den hyppigste årsag til, at pegefunktionen forstyrres. Sollys og lamper kan misfortolkes som IR-signaler og gøre, at curseren danser omkring på skærmen. Løsningen er at tildække, blokere eller slukke for alle lyskilder, der forstyrrer. Man kan også justere lysfølsomheden under "Wii Options" (det runde ikon nederst til venstre i Wii Menu) - vælg "Wii Settings" - "Sensor Bar" og klik derefter på "Sensitivity". Prøv dig lidt frem for at finde det niveau, der passer bedst til dine omgivelser.

Jeg vil spille et spil, men disken fungerer ikke.

Prøv først at klikke på "Disc Channel", hvor ikonet for spillet skal komme frem (længst oppe til venstre på skærmen). Det kan ske, at konsollen via spildisken skal have opdateret systemmenuen. Kontroller også at disken ikke er ridset eller på anden vis skadet. Fungerer det stadig ikke, kontakt da Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Min Wii Remote synkroniserer/kommunikerer ikke med Wii-konsollen.

Sådan synkroniserer du Wii Remote:

  • Tryk en gang på den røde knap på Wii-konsollen (befinder sig under diskindgangen ved SD-kortindgangen)
  • Tryk derefter på den røde knap på din Wii Remote (befinder sig inde ved batterierne)
  • Afvent derefter, at de fire blå lamper blinker i cirka 10-20 sekunder. Nu er Wii Remote synkroniseret med Wii.
  • Hvis dette ikke fungerer, så lad konsollen stå utændt og uden strøm (tag ledningen ud af stikkontakter) i cirka 1-2 timer og prøv så igen.
  • For permanent at synkronisere en anden, tredje og fjerde Wii Remote, skal du gøre ligesom med den første. Du kan kun synkronisere én Wii Remote ad gangen.

Min Wii Remote er synkroniseret, men jeg kan ikke få hånden frem på skærmen/tv'et.

Kontroller at Sensor Bar er korrekt tilsluttet og at den er vendt mod dig. Minimumsafstand fra Wii Remote til Sensor Bar er 1,5 meter.

Der lyser kun én lampe på min Wii Remote.

Det er rigtigt. Dette indikerer, hvilken Wii Remote, der hører til hvilken spiller. Hvis den første lampe lyser, er det spiller nummer ets håndkontrol. Lyser kun den anden lampe, er det spiller nummer tos håndkontrol og så videre.

Min Wii-konsol er helt død.

Konsollen kan være kortsluttet. Fjern strømadapteren fra konsollen og tag den også ud af stikket i væggen. Lad den stå i 1-2 timer. Sæt den derefter til igen. Problemet opstår gerne efter et strømafbrud eller lignende.

Min strømadapter lyder mærkeligt, når Wii-konsollen er slukket.

Henvend dig til en forhandler ellerDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.og få den skiftet ud.

Hvis du stadig ikke har fået gang i din konsol eller fundet løsningen på dit problem, efter at have læst ovenstående, er du velkommen til at skrive til Bergsala Service Center. Dette gør du ved at udfylde vores serviceformular, hvor du bedes beskrive dit problem og hvad du eventuelt har gjort for at afhjælpe problemet, udførligt.


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, er en globalt førende virksomhed inden for interaktiv underholdning. Indtil i dag har Nintendo solgt mere end 5 milliarder spil og mere end 790 millioner spilkonsoller verden over. Nintendo har skabt elskede frontfigurer som Mario og Donkey Kong. Nintendo har også lanceret serier som The Legend of Zelda, Metroid og et fænomen som Pokémon. Nintendo producerer og markedsfører hardware og software til Nintendo Switch, Wii U, Wii, Nintendo DS og Nintendo 3DS-familien.

Social media

© Bergsala | Officiel hjemmside for Nintendo i Danmark