Skip to main content

Wii – spilkonsollen som forandrede verdens syn på tv-spil

Med 100 millioner solgte eksemplarer på verdensplan er Wii den hurtigst sælgende hjemmekonsol nogensinde. For mange millioner Wii-indehavere er tv-spil nu blevet almindelig accepteret social underholdning.
Wii – spilkonsollen som forandrede verdens syn på tv-spil

Wii blev lanceret i 2006 og adskiller sig væsentligt fra traditionelle tv-spil, da håndkontrollen Wii Remote er bevægelsesfølsom. Det betyder, at du spiller ved at udføre forskellige bevægelser, mens du holder Wii Remote. Spiller du fx tennis, svinger du Wii Remote som en ketsjer, og skal du skyde et monster, sigter du direkte på skærmen med den indbyggede IR-funktion. Wii Remote har ganske få knapper, så det er nemt for alle at begynde at spille Wii!

Wii Remote Plus er en videreudvikling af Wii Remote, som registrerer dine bevægelser med endnu større præcision. De fleste Wii-spil udnytter ikke Wii Remote Plus, men visse spil kræver den forfinede præcision og andre gør brug af den, uden dog at kræve teknikken for at gennemføre spillet.

Bemærk venligst, at en normal Wii Remote med tilbehøret Wii MotionPlus tilsluttet har eksakt samme teknik som Wii Remote Plus. Desuden kan du selvfølgelig spille alle Wii-spil med Wii Remote Plus, selvom de ikke udnytter den ekstra teknik.

Stort spiludvalg

Der findes flere tusind spil til Wii fra eksklusive titler som Super Mario Galaxy og Pokémon Battle Revolution til Resident Evil: The Umbrella Chronicles og PES 2009: Pro Evolution Soccer. Desuden findes der hundredvis af download-titler online, spil, der ikke kan købes hos forhandlerne. Det enorme udvalg dækker både spil til børn, familier og gamers.


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, er en globalt førende virksomhed inden for interaktiv underholdning. Indtil i dag har Nintendo solgt mere end 5 milliarder spil og mere end 790 millioner spilkonsoller verden over. Nintendo har skabt elskede frontfigurer som Mario og Donkey Kong. Nintendo har også lanceret serier som The Legend of Zelda, Metroid og et fænomen som Pokémon. Nintendo producerer og markedsfører hardware og software til Nintendo Switch, Wii U, Wii, Nintendo DS og Nintendo 3DS-familien.

Social media

© Bergsala | Officiel hjemmside for Nintendo i Danmark