Virtual Console, hvad er det?

Her får du svar på alt, der har med Virtual Console at gøre. Klik bare på en rubrik, du synes ser interessant ud og læs videre.
  • Hvad er Virtual Console?

Virtual Console er navnet på den emulator, der er indbygget i Wii og Nintendo 3DS. En emulator har den funktion, at den "efterligner" en anden konsol. Hvis du for eksempel spiller NES-spillet Super Mario Bros. 3 på Wii, vil emulatoren Virtual Console "snyde" NES-spillet, så det tror, det spilles på en NES-konsol, selvom det egentlig spilles på Wii ved hjælp af Virtual Console.

• Hvilke formater kan Virtual Console "efterligne"?

Virtual Console på New Nintendo 3DS kan spille spil fra følgende platforme

• Game Boy
    • Game Boy Color
    • Game Gear
    • Nintendo Entertainment System (NES)
    • Super Nintendo Entertainiment System (SNES)
    • Game Boy Advance

Virtual Console på Wii U kan spille spil fra følgende platforme

• Nintendo Entertainment System
    • Super Nintendo Entertainment System
    • Nintendo 64
    • Game Boy Advance
    • Nintendo DS
    • TurboGrafx-16

Virtual Console på Wii lader dig spille spil fra følgende formater

• NES (Nintendo Entertainment System)
    • SNES (Super Nintendo Entertainment System)
    • Nintendo 64
    • SEGA Master System
    • SEGA Mega Drive
    • Turbografx
    • TurboDuo
    • NEOGEO
    • Commodore 64
    • Virtual Console Arcade (arkadespil)

Virtual Console på Nintendo 3DS lader dig spille spil fra følgende formater

• Game Boy
    • Game Boy Color

Desværre er ikke alle spil fra alle konsoller tilgængelige.

• Hvordan får jeg fat i et Virtual Console-spil?

Virtual Console-spil kan købes og downloades via Nintendo eShop.

Bemærk at spillene vil blive gemt på din konsol, så sørg for at have plads nok, inden du køber nye spil. For det meste er det ikke noget problem med Virtual Console-spil, da de sjældent bruger meget plads.

• Hvad sker der med mine Virtual Console-spil, hvis min konsol går i stykker eller hvis jeg køber en ny?

Wii U og Nintendo 3DS

Kontakt venligst vores serviceafdeling Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Wii

Alle Virtual Console-spil, du har downloadet er koblet til en onlinekonto. Hvis din konsol skulle gå i stykker, hjælper vi dig med gratis at få alle dine spil downloadet på en ny konsol! Her er det vigtigt, at du har den gamle konsols registreringsnummer (hver Wii-konsol har sit helt eget nummer), så vi kan vise Nintendo, hvilken konto der tilhører dig.

Vi kan dog ikke hjælpe dig, hvis du selv har rumsteret med din konsol og installeret programmer og/eller hardware, som ikke er licenseret af Nintendo.

Hvis du har anskaffet dig en ny Wii-konsol og vil overføre alle spil, du har downloadet, skal du sende BEGGE konsoller til os. Bemærk at konsollerne skal være samme farve, man kan kun flytte downloadede spil mellem for eksempel to hvide konsoller, men ikke fra en hvid til en sort Wii-konsol. Du skal selv sørge for og betale fragten til os, vi klarer overførslen af data og sørger for og betaler fragten tilbage til dig. Skriv venligst til os via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. inden du sender konsollerne.

Hvis du har slettet et spil ved en fejl, kan du nemt selv downloade det igen. Når du downloader et Virtual Console-spil, køber du egentlig ikke selve spillet, men en licens til at have spillet på din Wii-konsol. Dette betyder, at du kan downloade spillet så mange gange du vil, uden at det koster ekstra.

Bemærk at gemt spildata i Virtual Console-spil ikke kan reddes, hvis din konsol er gået i stykker! Disse gemmefiler indeholder data om, hvor langt du er kommet i spillet og er ikke det samme som spilfiler, hvis data udgør selve spillet.

• Jeg har en stor, god LCD/LED/Plasma-skærm, men når jeg vil spille Virtual Console-spil på min Wii, er der kun lyd, men intet billede?

Spiller du spil fra NES, SNES, SEGA Master System eller SEGA Mega Drive på et LCD- eller Plasma-tv, kan det ske, at billedet ikke vises som det skal. Følg disse fire, enkle skridt i nævnte rækkefølge:

1. Prøv at ændre signaltype. Dette gøres ved at trykke på HOME-knappen og derefter vælge "Operations Guide". Nu sætter du en Nunchuk på Wii Remote og trykker Z-knappen, A-knappen og knap 2 ind samtidigt. En lille lyd høres, hvis signaltypen ændres. Det er dog ikke alle spil, der understøtter denne funktion.
    2. Prøv at bytte komponentkablet (hvis Wii-konsollen er tilsluttet dit tv med et sådan kabel) ud med det medfølgende kompositkabel.
    3. Prøv at spille på et andet tv, hvis det er muligt.
    4. Hvis alle tre forslag mislykkes, er du velkommen til at kontakte Bergsala Service Center.
  • Hvilke håndkontroller kan jeg bruge, når jeg spiller Virtual Console-spil?

Forskellige spil kræver forskellige håndkontroller og det står altid tydeligt i informationen om spillet, hvilke håndkontroller der understøttes. Læs altid informationen om et Virtual Console-spil, inden du køber det.

• Kan jeg gemme min spilfremgang i Virtual Console-spil?

Ja, med få undtagelser. I spil af alle formater undtagen Nintendo 64 og NEOGEO er det muligt når som helst at gemme og afslutte. Denne funktion fandtes ikke i originalversionerne. I Nintendo 64- og NEOGEO-spil savnes denne funktion, men hvis spil af disse formater fra start af havde en gemmefunktion, findes den selvfølgelig også i Virtual Console-versionen. I Nintendo 64-spillet Lylat Wars kan du for eksempel gemme din high score, men du kan ikke gemme, hvor langt du er kommet i spillet, hvilket betyder, at du skal starte forfra hver gang du starter spillet på ny.

På Nintendo 3DS har Virtual Console-spil også gemmefunktion, også selvom de ikke var udrustet med det fra start af!

• Er Virtual Console-spil virkelig helt identiske med originalversionerne?

En del spil er helt identiske, andre er ikke. Fremfor alt Nintendo 64-spillene adskiller sig en del, da Virtual Console-versionerne desværre savner rumble-funktion samt de funktioner, der fandtes for Controller Pak og Transfer Pak. På den anden side har Virtual Console-versionerne dobbelt så høj opløsning som Nintendo 64-originalen!

Rent grafisk kan der forekomme bittesmå forskelle. Virtual Console-versionen går nogen gange en lille smule langsommere end originalversionen, men dette forekommer meget sjældent og vil for de allerflestes vedkommende end ikke mærkes.