Skip to main content

Nintendo 3DS-familien

Nintendo 3DS-familien består af seks forskellige håndholdte konsoller. I forhold til funktioner er alle modeller stort set ens, men der findes naturligvis også nogle vigtige forskelle.

New Nintendo 2DS XL

New Nintendo 3DS XL

New Nintendo 3DS

Nintendo 2DS

Nintendo 3DS XL

Nintendo 3DS

Bemærk venligst: Produktionen af konsoller i Nintendo 3DS-familien er ophørt.

Spillene er vigtigst

Nintendos univers rummer mange kendte figurer og serier til deres egne systemer såsom Super Mario, Pokémon, Zelda, Metroid, Kirby og Donkey Kong. Det betyder, at mange af de bedste Nintendo 3DS-spil er eksklusive for konsollen. Du finder således ikke spil som SUPER MARIO 3D LAND, Super Pokémon Rumble eller The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D til noget andet system.

Ægte 3D eller 2D – valget er dit

Præcis som navnet antyder har Nintendo 3DS-systemet en 3D-skærm, der gengiver grafikken i ægte 3D, uden at du som bruger behøver at anvende 3D-briller. Du kan altid justere på 3D-effektens styrke, hvilket er en praktisk funktion, da alle mennesker oplever 3D på forskellige måder. Vil du hellere spille i 2D, kan du nemt slå 3D-effekten helt fra på alle tidspunkter i et spil.

Hvad betyder ”3D” egentlig?

3D kan betyde to forskellige ting. Det kan betyde, at et spil byder på 3D-verdener, der lader spilleren bevæge sig frit omkring, og det kan indebære en 3D-funktion, som betyder, at man ser dybden i spillets grafik. 3D-grafik med polygoner (tredimensionelle verdener) har eksisteret længe, men få maskiner kan vise ægte 3D-dybde, men viser det i stedet som en flad grafik.

Nintendo 3DS er det eneste spilsystem, der kan vise 3D uden 3D-briller. Så i stedet for at kigge på en flad skærm ser det ud som om du kigger ud gennem et vindue, når du spiller Nintendo 3DS. Figurer og genstande får en fantastisk dybde og en naturlig rundhed i spillet. Desuden forekommer grafikken til tider at stikke ud gennem skærmen, men du kan selvfølgelig ikke gribe fat i den.

To skærme er som skabt til 3D

På Nintendo 3DS er 3D-skærmen klart afskærmet af et sort område omkring sig (uanset modellens farve), hvilket forstærker 3D-effekten. Den nederste skærm er trykfølsom og påvirker ikke 3D-effekten på nogen måde, hvilket betyder, at du kan interagere direkte i spillet via den trykfølsomme skærm uden at forstyrre 3D-illusionen. Dette er unikt for Nintendo 3DS-systemet.

Spil klassiske titler på Nintendo 3DS!

Virtual Console-tjenesten findes også til Nintendo 3DS, ligesom til Wii U. Her kan du købe og downloade klassiske titler og spille dem på din Nintendo 3DS. Hidtil findes udvalgte NES-, Game Boy-, Game Boy Color- og Game Gear-spil repræsenterede.

Vigtig information om børn under syv år og 3D-effekten

Der findes en minimal risiko for at konsollens stereoskopiske 3D-funktion kan forårsage synsproblemer hos børn på seks år eller yngre. Det anbefales derfor, at kun børn på syv år og derover anvender konsollens 3D-funktion. Hvis børn under syv år har adgang til Nintendo 3DS-systemet, bør forældre eller værge slå 3D-funktionen fra ved hjælp af Parental Controls-funktionen, således at 3D-funktionen er låst med en PIN-kode.

Egenskaber og funktioner

To velkendte skærme

Nintendo 3DS har to skærme, ligesom Nintendo DS. Den nederste skærm er en trykfølsom skærm, og den øverste skærm er større og kan vise 3D uden brug af ekstra briller eller andet tilbehør.

Gyroskop og bevægelsessensor

Med disse teknikker registrerer Nintendo 3DS, hvordan du holder og vinkler systemet. I det indbyggede spil, Face Raiders, sigter du ved at hælde systemet i forskellige retninger, og det fungerer utroligt godt med lynhurtig respons!

Knapper og styrepind

Ud over det velkendte styrekryds og de seks knapper, der findes på Nintendo DS (A, B, X, Y, L og R), har Nintendo 3DS en analog styrepind kaldet Circle Pad. Circle Pad giver dig fuld 360-graders kontrol, hvilket er nødvendigt for at give dig den frihed og præcision, der skal til for at navigere i 3D-verdener.

Start- og Select-knapperne er placeret under den trykfølsomme skærm sammen med HOME-knappen, der åbner for hovedmenuen. Hvis du trykker på HOME, mens du spiller et spil, sættes spillet på pause, mens du kan gøre andre ting i hovedmenuen.

Spilkort

Nej, der er ikke tale om ruder knægt og hans slæng! Spilkort er betegnelsen for Nintendo 3DS-spillene (modsat kassetter og diske). Størrelsen på spilkortene varierer mellem 2GB til 4GB.

Det er samme indgang til både Nintendo 3DS- og Nintendo DS-spilkort!

Flot grafik

Nintendo 3DS har en flot opdateret grafik i forhold Nintendo DS.

SD-kort

Nintendo 3DS understøtter SD-kort til en række forskellige formål. Der medfølger et 2 GB-kort, når du køber konsollen, men du kan naturligvis opgradere, hvis du har brug for mere hukommelse. Nintendo 3DS er kompatibel med alle SD- og SDHC-kort, hvilket betyder, at den maksimale størrelse på et kort er 32 GB. SD-kort, der er større end dette (SDXC), kan ikke læses af konsollen.

Regionslåst

Bemærk venligst, at Nintendo 3DS er regionslåst. Regionerne er inddelt i Europa/Australien, Japan og Amerika. Det betyder, at Nintendo 3DS-systemer og Nintendo 3DS-spil ikke kan mikses på tværs af disse regioner. En Nintendo 3DS, der er købt i Europa, kan således ikke afspille spil indkøbt i Japan eller Amerika. Regionslåsningen eksisterer, fordi hver region har sine egne sprog, aldersmærkninger, Parental Control-funktioner og love. Herudover har hver region specifikke onlinefunktioner.

Hold din Nintendo 3DS opdateret

Den aktuelle systemversion ser du, hvis du klikker på System Settings (skiftenøglen) i hovedmenuen. Sørg for altid at have den seneste version for at kunne spille alle nye spil uden problemer.

For at opdatere din Nintendo 3DS med den seneste systemversion skal den tilsluttes internettet. Visse spil som fx SUPER MARIO 3D LAND og Mario Kart 7 har en opdatering indbygget og de kan ikke startes, før du accepterer, at opdateringen gennemføres.

Hverken Nintendo eller Bergsala tager noget ansvar, hvis din Nintendo 3DS skulle gå i stykker på grund af, at du anvender programmer eller tilbehør, der ikke er licenseret af Nintendo.

Forældrekontrol

En indbygget funktion giver forældre mulighed for at begrænse adgangen til nogle af konsollens funktioner, fx internetadgang eller aldersbegrænsede spil. Det er også muligt at deaktivere adgangen til 3D-funktionen, hvilket anbefales, hvis børn under syv år bruger konsollen.


Præinstalleret software

Internetbrowser

Med Nintendo 3DS-internetbrowser kan du surfe på internettet, og den kan også bruges, mens du har et spil på pause i baggrunden. Browseren er specielt designet til Nintendo 3DS og har mulighed for at vise websider og billeder i 3D, hvis du gennemser sider med denne funktionalitet. Det er også muligt at downloade billeder i .MPO-format, og du kan bogmærke op til 64 sider. Det kan være nødvendigt at opdatere til konsollen, før du kan få adgang til browseren.

Bemærk venligst, at browseren ikke understøtter Flash eller PDF.

Nintendo 3DS Camera

Nintendo 3DS har to kameraer på ydersiden, så du kan tage billeder og filme i ægte 3D. Kameraet på indersiden er selvstændigt og kan kun tage billeder eller filme i 2D. Du kan også redigere dine billeder. Der er masser af forskellige slags penne og symboler, men det virkelig sjove er, at du kan 3D-effekter! Hvis du fx fotograferer en bold, kan du få bolden til virkelig at stikke ud af skærmen! På samme måde er det muligt at "sænke" objekter og få dem til at se ud som om, de er dybt inde i billedet. Denne redigering foretages manuelt og er velegnet til objekter med enkle former som fx bolde. Fingre og hænder er ikke egnede til 3D-redigering.

Andre praktiske funktioner i Nintendo 3DS-kameraet er selvtimeren (enten antal sekunder, eller den tager billedet, når du siger noget) og manuel styring af fokus, lys, skarphed og kontrast. Hvis du synes, dine omgivelser er for mørke, kan det i et vist omfang afhjælpes. Bemærk dog, at Nintendo 3DS ikke har en blitz.

Alle billeder, du tager, kan gemmes enten direkte i konsollens systemhukommelse eller på det medfølgende SD-kort. Vi anbefaler, at du gemmer alle fotos på SD-kortet, både fordi det kan indeholde mange flere billeder, og fordi SD-kortet giver en praktisk forbindelse til din computer eller andre medieenheder.

Bemærk, at 3D-fotos, der er taget med Nintendo 3DS, ikke kan ses på en almindelig computerskærm. Hvis du har en enhed, der kan vise billeder med filtypenavnet .MPO, kan du se 3D-billeder på den enhed, ellers må du nøjes med 2D (hvert 3D-foto, du tager med Nintendo 3DS, gemmer også en 2D-version af billedet).

Hvis din Nintendo 3DS er opdateret til den nyeste systemversion, kan du bruge den som filmkamera! De klip, du optager, kan være op til ti minutter lange med lyd, og der er endda funktioner, der giver dig mulighed for at tage flere billeder med et bestemt interval. En anden funktion giver dig mulighed for at sætte en optagelse på pause midt i en optagelse og derefter genoptage den på et passende tidspunkt, men bemærk, at der ikke optages lyd i denne tilstand.

Alle optagelser, du optager, gemmes på SD-kortet, og hvis det medfølgende kort på 2 GB ikke er nok, kan du altid opgradere til et større kort (Nintendo 3DS understøtter SD-kort på op til 32 GB).

Nintendo 3DS Sound

Med Nintendo 3DS Sound kan du optage og spille med lyde eller afspille musik, der er gemt på SD-kortet. Du kan gemme op til 180 forskellige lydklip af op til 10 sekunders varighed. Du kan ændre lydklippene på en række spændende måder, fx med hensyn til tonehøjde og hastighed.

Hvis du tilslutter SD-kortet til en pc og overfører lydfiler i MP3- eller AAC-format, kan du afspille dem på din Nintendo 3DS. Du kan lege med den musik, du afspiller, på samme måde som med de lydklip, du selv har optaget. Derudover kan du bruge R- og L-knapperne til at tilføje forskellige lyde. Der er 12 forskellige lyde at vælge imellem, såsom forskellige slagtøjsinstrumenter, katte, der hyler, eller Mario, der samler mønter. På den øverste skærm kan du se en række forskellige underholdningsmuligheder, lige fra ren visualisering af lydene til enkle spil og et fotoalbum med dine billeder.

Nintendo 3DS Sound har også en StreetPass-funktion. Hvis du registrerer dine yndlingssange i en særlig afspilningsliste og aktiverer StreetPass, kan du se, om du har samme musiksmag som de Nintendo 3DS-ejere, du passerer, og om du har samme musiksmag. Programmet kan hente musik fra op til 1000 mapper på SD-kortet og kan vise op til 300 lydfiler.

Mii Maker

På Nintendo 3DS kan du skabe din egen Mii-figur! Du kan blandt andet tage et foto og derefter forvandler Mii Maker automatisk fotoet til en Mii. Hvis du ikke er tilfreds med resultatet, kan du altid finjustere bagefter

StreetPass Mii Plaza

StreetPass Mii Plaza er samlingspladsen for alle de Mii, som du har stødt på via StreetPass. Her findes spil, der er gratis at spillet fx Puzzle Swap og StreetPass Quest, men også spil du kan købe via Nintendo eShop, fx StreetPass Squad og StreetPass Battle. Efterhånden kan du også låse op for små kasketter, parykker og andre ting til din Mii for at personliggøre den endnu mere.

Augmented Reality

I din Nintendo 3DS-pakke medfølger seks AR-kort. AR står for Augmented Reality og betyder "forstærket virkelighed". Omsat i praksis indebærer det, at du lægger et af de seks kort på en plan flade og derefter "filmer" det med 3D-kameraet.

Face Raiders

I dette forrykte shooter-spil skal du skyde så mange ansigter, du kan. Det lyder måske lidt tosset, og det er det også! Du affyrer projektiler ved hjælp af et sigte på skærmen, som du styrer ved at bevæge Nintendo 3DS i forskellige retninger.

Activity Log og Play Coins

Du samler automatisk spilmønter, når du går rundt med din Nintendo 3DS, og de kan bruges i alle spil, som understøtter dette. Maks. antal Play Coins, der kan indsamles på en dag er 10 og det maksimale antal Play Coins, du kan holde på en gang er 300. Brug dem med omtanke!

Game Notes

Game Notes er simpelthen en 16-siders notesbog, som du kan tage noter i. Det bedste af det hele er, at Game Notes kan bruges, mens du spiller Nintendo 3DS-spil og -applikationer ved at trykke på HOME-knappen. Dette sætter dit spil på pause og giver dig adgang til bl.a. spilnoter, som du kan bruge til at skrive ting ned fra spillet, som du vil huske. Måske nogle noter om, hvor der er skatte, som du ikke kunne nå, eller mærkelige genstande, som du endnu ikke ved, hvad skal bruges til.

Friend List

Hold styr på dine spilvenner! Vennelisten er aldrig mere end et par klik væk, og en af LED-lamperne på Nintendo 3DS blinker orange, når en ven går online!

Altid i gang

Så længe du er i nærheden af et trådløst netværk eller et hotspot, kan du holde styr på, hvem af dine venner er online og hvad de spiller. Du kan få adgang til vennelisten via HOME-menuen, og når du er inde i den, kan du tilføje nye venner eller se, hvilke personer, som du allerede har tilføjet, der spiller, og hvor længe siden de var online. Der er to måder at tilføje personer på:

Hvis den person, du vil tilføje, er langt væk: Registrer hinandens 12-cifrede venskabskoder. Når du er registreret, kan du spille alle online spil mod den pågældende person. Der er kun én venskabskode på Nintendo 3DS, og den er i hardwaren. Du behøver altså ikke at registrere en kode for hvert spil, men kun en kode, der gælder for alle onlinespil.

Hvis den person, du vil tilføje, er i nærheden: Du kan sende din venskabskode trådløst til en anden Nintendo 3DS-ejer, hvis I er i samme rum.

LED-lyset fortæller dig, når en ven har logget ind

En af LED-lamperne på Nintendo 3DS blinker orange, når en ven har logget ind. Når du ser dette, skal du blot trykke på knappen HOME for at gå til HOME-menuen og derefter til vennelisten for at se, hvem det var. Det spil, du spiller, vil bare holde gå på pause imens. Så du behøver ikke at slukke for det, du er i gang med, for at se på vennelisten.

StreetPass og SpotPass

Det er to funktioner, der holder dig opdateret på nye og spændende måder. Begge funktioner giver dig mulighed for at modtage indhold og andre oplysninger uden at skulle gøre en indsats. På et hvilket som helst tidspunkt kan du have noget nyt og spændende, når du åbner din konsol.

StreetPass

StreetPass bruger lokal, trådløs kommunikation og er aktiv, både når du spiller og når konsollen er i dvaletilstand (foldet). Husk dog på, at det ikke virker, når der er andre trådløse kommunikationsforbindelser aktive, når du fx spiller online, downloader noget eller spiller i lokal multiplayer-tilstand.

Det eneste, du skal gøre for at aktivere StreetPass, er at foretage en indstilling i hvert spil (som derefter gemmes, så du ikke behøver at gøre det igen), og så skal du blot tage din Nintendo 3DS med dig, når du går ud. Så du behøver slet ikke at medbringe et spil! StreetPass-filerne for hvert program gemmes i systemhukommelsen, og du kan have op til tolv titler kørende på samme tid med StreetPass.

LED-lyset på toppen af Nintendo 3DS'en blinker grønt, når du får et StreetPass-hit.

SpotPass

SpotPass er en indbygget funktion, der sikrer, at din Nintendo 3DS altid har forbindelse til internettet - også når du ikke bruger den. Så længe der er et trådløst netværk eller et hotspot i nærheden, skal du blot klappe konsollen sammen, så den forbliver tilsluttet og downloader de nyeste ting, uden at du behøver at gøre noget. Hvis du sætter Nintendo 3DS'en i dockingstationen derhjemme i nærheden af dit trådløse netværk, er den altid fuldt opladet og opdateret.

Det eneste, du skal gøre for at komme i gang med SpotPass, er at tilslutte din Nintendo 3DS til dit trådløse netværk én gang. Når det er gjort, vil konsollen automatisk oprette forbindelse via dit netværk, når den er i nærheden af det. Du kan naturligvis registrere din Nintendo 3DS på flere netværk på samme tid.

SpotPass bruges bl.a. til at holde din Nintendo 3DS opdateret. Nintendo kan sende en opdatering ud i løbet af natten, som din konsol downloader automatisk, og når du vågner, vil du se lyset lyse blåt, og der er noget nyt at se! Når du har godkendt opdateringen, bliver den installeret.

SpotPass bruges også af forskellige spil, herunder nogle kampspil, hvor du får downloadet nye outfits og udfordringer uden at skulle røre en finger! Kort sagt, hvis du vil være opdateret, skal du aktivere SpotPass! Det er gratis og alle opdateringer sker automatisk.

The six consoles of the Nintendo 3DS family

Nintendo 3DS

Nintendo 3DS

Nintendo 3DS XL

Nintendo 2DS

New Nintendo 3DS

New Nintendo 3DS XL

New Nintendo 2DS XL

New Nintendo 2DS XL


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, er en globalt førende virksomhed inden for interaktiv underholdning. Indtil i dag har Nintendo solgt mere end 5 milliarder spil og mere end 790 millioner spilkonsoller verden over. Nintendo har skabt elskede frontfigurer som Mario og Donkey Kong. Nintendo har også lanceret serier som The Legend of Zelda, Metroid og et fænomen som Pokémon. Nintendo producerer og markedsfører hardware og software til Nintendo Switch, Wii U, Wii, Nintendo DS og Nintendo 3DS-familien.

Social media

© Bergsala | Officiel hjemmside for Nintendo i Danmark