Skip to main content

Li-ion-batterier og strømfejl

Nintendos konsoller, batterier og strømforsyninger lever alle op til EU’s CE-mærkning, hvilket blandt andet betyder, at de alle har ”Safe Mode”, som de skal gå i, hvis der forekommer spidsbelastninger via strømmen eller lignende. Dette fungerer i princippet ligesom et HPFI-relæ med den undtagelse, at man ikke bare kan slå kontakten til igen, men derimod skal have afladet den givne enhed, da selv den mindste rest strøm vil holde Safe Mode kørende.

For at aflade en Power Supply (AC Adapter, oplader, strømforsyning) kan man tage den helt ud af stikkontakten med 230 V i noget tid (en tommelfingerregel siger to timer, men mindre kan også gøre det, med to timer er man sikker). Det er en anden sag med konsol og batterier, da man som almindelig forbruger ikke selv kan aflade enheden og derfor er nødsaget til at vente til enheden er løbet helt tør for strøm. Af forskellige årsager kan det vise sig problematisk at afgøre, hvornår enheden virkelig er helt tør for strøm. Den eneste mulighed her er at forsøge at tænde for enheden og så bare lade den ligge noget tid og så forsøge at oplade den direkte fra strømforsyningen, dvs. uden brug af Nintendo Switch Dock.

Li-ion-batteriproblemer

Li-ion-batterier bryder sig generelt ikke om store temperatursvingninger, hvilket kan få dem til at gå i baglås. Forbrugeren har samme mulighed for afladning af batteriet som ovenstående for selve konsollen.

Li-ion-batterier skal også bruge strøm under en opladning ("Sleep Mode" er bedst her) ellers vil deres levetid nedsættes over tid. Desværre kan en given enheds strømstyring ikke helt håndtere dette, hvilket kan få strømstyringen til at køre skævt over tid.

Et li-ion-batteri er designet til det, man populært kalder ‘klatladning’, hvilket betyder, at dets levetid ikke nedsættes ved denne type opladning.

Enhedens strømstyring kan af ovenstående årsager over tid komme til at køre skævt, hvilket kan give diverse problemer såsom nedsat batteritid (om ikke andet så blot visuelt på batteriindikatoren) eller at enheden ikke vil tænde, fordi den tror, at den ikke har noget strøm.

Strømstyring

Oplever man problemer med en enheds batteritid, selvom den er fuldt opladet, kan man forsøge at rette enhedens strømstyring (Energy Management) ved at følge nedenstående proces (bemærk, at dette gælder for alle enheder, der bruger li-ion-batterier):

  • Oplad enheden i Sleep Mode til 100 % (direkte fra strømforsyningen, uden brug af dockingstationer, ladestandere eller lignende)
  • Vælg konsol og slå alt Sleep Mode fra (på Smart Devices skal alle notifikationer også slås fra, de bruger meget strøm)
  • Lad enheden ligge tændt uden brug, indtil den er nede på 1-2 %. Nintendo Switch [HAC-001-01], Nintendo Switch OLED Model og Nintendo Switch Lite holder ca. en arbejdsdag (altså ca. 8 timer, kan variere alt efter om den er på net og høj/lav lysstyrke), Nintendo Switch [HAC-001] holder ca. en ½ arbejdsdag)
  • Oplad enheden i Sleep Mode igen
  • Gentag om nødvendigt helt op til 3 gange

Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, er en globalt førende virksomhed inden for interaktiv underholdning. Indtil i dag har Nintendo solgt mere end 5 milliarder spil og mere end 790 millioner spilkonsoller verden over. Nintendo har skabt elskede frontfigurer som Mario og Donkey Kong. Nintendo har også lanceret serier som The Legend of Zelda, Metroid og et fænomen som Pokémon. Nintendo producerer og markedsfører hardware og software til Nintendo Switch, Wii U, Wii, Nintendo DS og Nintendo 3DS-familien.

Social media

© Bergsala | Officiel hjemmside for Nintendo i Danmark