Skip to main content

Hvilke håndkontroller skal jeg købe til min Wii U?

Der findes en række forskellige håndkontroller at vælge imellem og på denne side beskrives deres egenskaber og forskelligheder. Hvilken håndkontrol, der er den helt rette for dig, afhænger af, hvilke spil, du spiller og hvordan du bedst kan lide at spille. På bagsiden af hver spilæske er der små ikoner, som angiver de kompatible kontroller.

Hvis I er flere spillere, har I brug for flere håndkontroller for at kunne spille sammen. Hvilken håndkontrol som understøttes af et spil fremgår af de små ikoner på bagsiden af de respektive spilæsker. Alle spillere skal ikke nødvendigvis have samme slags håndkontrol, der kan sagtens kombineres frit af de håndkontroller som understøttes af et spil. Udover Wii U GamePad kan der almindeligvis være tilsluttet op til fire håndkontroller af valgfri type til Wii U-konsollen samtidigt.

1. Wii U GamePad

Wii U GamePad følger med, når du køber Wii U og kan ikke købes separat. Den har en trykfølsom skærm, bevægelsessensorer samt traditionelle knapkontroller og to analoge styrepinde.

Den ekstra skærm er også perfekt til familien, som skal deles om tv'et, da det i de fleste spil er muligt at skifte fra tv-skærmen til skærmen på Wii U GamePad uden at holde pause eller starte forfra i spillet.

2. Wii Remote Plus

Wii Remote Plus er en bevægelsesfølsom håndkontrol med pegefunktion, som gør, at du kan pege direkte mod tv-skærmen og vælge forskellige alternativer. Dette kan bruges på flere finurlige måder. Dels til at sigte og skyde i visse spil, men også til at udføre forskellige manøvrer uden at det er nødvendigt at navigere ved hjælp af styrekors og analoge styrepinde. De allerfleste spil til Wii U understøtter Wii Remote Plus, som derfor er et trygt valg, hvis du er usikker på, hvilken ekstra håndkontrol, du skal vælge.

3. Nunchuk

Nunchuk er en tillægskontrol, der kun kan anvendes sammen med en Wii Remote Plus. Den kobles til Wii Remote Plus ved hjælp af en ledning og tilfører således håndkontrollen yderligere funktionalitet. Om du vil bruge Nunchuk i et spil, er for det mest valgfrit, de fleste spil kan spilles kun med Wii Remote Plus, selvom spiloplevelsen med Nunchuk oftest er tanden bedre.

4. Wii U Pro Controller

Wii U Pro Controller er håndkontrollen til dig, som spiller rigtigt krævende spil, hvor præcision betyder ALT. Den ergonomiske udformning gør, at det er behageligt at spille selv lang tid ad gangen.

5. GameCube Controller with adapter

Et udemærket valg af håndkontrol for alle dem, der brugte tusindvis af timer på Super Smash Bros. Melee til Nintendo GameCube og ikke vil lære nyt. Håndkontrol og adapter fungerer lige nu kun til Super Smash Bros. for Wii U.

Alt er ikke håndkontroller

Der findes mere forskelligt tilbehør, som kan anvendes først og fremmest sammen med Wii Remote. Dette er for eksempel rat, geværer, golfkøller med mere. Tilbehøret er ikke en håndkontrol i sig selv og derfor aldrig nødvendigt for at kunne spille et spil. Det tilfører mere en følelse end en funktion. Et godt eksempel er Wii U Wheel, et plastikrat, som du sætter din Wii Remote fast i. Rattet er ikke nødvendigt for at spille spillet, men du får mere følelsen af at styre en bil i spillet.

Opgrader din Wii Remote

Wii Remote som fulgte med og solgtes separat til den tidligere spilkonsol Wii, fungerer ligesom Wii Remote Plus, men har ikke helt den samme præcision i bevægelseskontrollen. Wii Remote fungerer til de Wii U-spil, hvor superpræcision ikke er det vigtigste. Hvilke spil det drejer sig om, fremgår af bagsiden af spilæskerne.

Med tilbehøret Wii MotionPlus, der kan kobles sammen med Wii Remote, bliver Wii Remote til en Wii Remote Plus. Nunchuk kan selvfølgelig kobles til såvel Wii Remote Plus som Wii Remote.

HJÆLP, jeg ved stadig ikke, hvad jeg skal købe!

Hvis det stadig er svært at afgøre, hvilke håndkontroller du skal købe, anbefaler vi, at du køber Wii Remote Plus Additional Set. Sættet indeholder en Wii Remote Plus, en Nunchuk og en Sensor Bar. Sensor Bar er et tilbehør, som er nødvendigt for at pegefunktionen i Wii Remote Plus virker. Det er helt enkelt det sikre kort, da Wii Remote Plus kan anvendes i næsten alle Wii U-spil.


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, er en globalt førende virksomhed inden for interaktiv underholdning. Indtil i dag har Nintendo solgt mere end 5 milliarder spil og mere end 790 millioner spilkonsoller verden over. Nintendo har skabt elskede frontfigurer som Mario og Donkey Kong. Nintendo har også lanceret serier som The Legend of Zelda, Metroid og et fænomen som Pokémon. Nintendo producerer og markedsfører hardware og software til Nintendo Switch, Wii U, Wii, Nintendo DS og Nintendo 3DS-familien.

Social media

© Bergsala | Officiel hjemmside for Nintendo i Danmark