Skip to main content

Hvad er StreetPass?

StreetPass er endnu en god grund til altid at have din Nintendo 3DS med dig. Det eneste, du skal gøre, er at lægge den lille konsol i tasken og når du senere kommer hjem, har du forhåbentligt udvekslet data med nogen!

Lukket Nintendo 3DS = Sleep Mode

Når du lukker din Nintendo 3DS går den automatisk i Sleep Mode, men visse funktioner forbliver aktive, for eksempel StreetPass. Kort forklaret udveksler StreetPass data mellem to eller flere Nintendo 3DS-systemer. Det specielle er, at dette sker helt automatisk, hvilket betyder, at du kan lægge den i tasken og siden, når du er kommet hjem igen, kan se, hvad der er sket i mellemtiden!

Meget mere end kun StreetPass Mii Plaza

StreetPass fungerer med alle spil, som er programmeret til denne funktion. Hvilken slags data, der udveksles varierer meget, da det helt afhænger af hvilket spil, der er tale om. Dette gælder også for begrænsninger for antal StreetPass Hits. I SUPER MARIO 3D LAND kan du for eksempel kun modtage tre StreetPass Hits inden du er nødt til at "tømme" for at kunne modtage nye Hits, mens Kid Icarus: Uprising lader dig modtage dusinvis af Hits. Forskellen på de to spil er, at SUPER MARIO 3D LAND overfører dine bedste tider fra alle banerne, mens Kid Icarus: Uprising kun overfører ét Weapon Gem - og derfor kan sidstnævnte håndtere mange flere StreetPass Hits ad gangen.

StreetPass Mii Plaza er indbygget i alle Nintendo 3DS-konsoller og er formodentlig det mest brugte software, når det drejer sig om StreetPass. Men der findes masser af Nintendo 3DS-spil, som gør brug af StreetPass på forskellig vis.

Det er tydeligt markeret på bagsiden af spilæsken, om et spil anvender StreetPass.

Du behøver ikke engang at have et spil i konsollen

StreetPass anvender lokal, trådløs kommunikation og er aktivt både når du spiller og når konsollen er i Sleep Mode (lukket sammen). Bemærk dog, at det ikke fungerer samtidigt med at anden trådløs kommunikation er aktivt, når du for eksempel spiller online, downloader noget eller spiller spil med lokal multiplayer-funktion.

Det eneste du skal gøre for at aktivere StreetPass er at sætte én indstilling i hvert spil, som siden er gemt, så du ikke skal gøre det igen, derefter skal du bare tage din Nintendo 3DS med dig, når du går ud. Du behøver ikke engang at have et spil med! StreetPass-filerne for hvert program gemmes på systemhukommelsen, hvor der er plads til maksimum tolv titler ad gangen, der gør brug af StreetPass.

StreetPass relay

Det kan selvfølgelig være et problem, fysisk at komme i nærheden af andre Nintendo 3DS-ejere. I hvert fald i Danmark, det er nok nemmere i Japan, som er et af verdens mest tætbefolkede lande.

Men med StreetPass relay øges chancen for StreetPass Hits via Nintendo Zones! Nintendo Zones er praktisk talt hotspots, som igen er steder med trådløst netværk, som du gratis kan anvende med din Nintendo 3DS!

Således kan du ved hjælp af StreetPass relay ganske enkelt få StreetPass Hits ved at besøge en Nintendo Zone!

StreetPass relay fungerer præcist som navnet antyder. Når du kommer ind i en Nintendo Zone, uploader din Nintendo 3DS automatisk StreetPass-data og tager imod StreetPass-data fra de Nintendo 3DS-ejere, som senest har været gennem Zonen.

Hvad er egentlig ideen med StreetPass?

{youtube 1z3nb4XCJgU}

At udveksle personlige rekorder og andet spilrelateret data mellem Nintendo 3DS-ejere uden at det kræver nogen form for manuelt arbejde.

StreetPass agerer uden at du behøver gøre noget som helst. Eller dog, det eneste du skal gøre er at have din konsol med dig, når du går ud!

LED-lampen på toppen af din Nintendo 3DS blinker grønt, når du får et StreetPass Hit og lyser siden grønt, så du ved, om der er sket noget, når du kommer hjem og tager konsollen op af tasken.


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, er en globalt førende virksomhed inden for interaktiv underholdning. Indtil i dag har Nintendo solgt mere end 5 milliarder spil og mere end 790 millioner spilkonsoller verden over. Nintendo har skabt elskede frontfigurer som Mario og Donkey Kong. Nintendo har også lanceret serier som The Legend of Zelda, Metroid og et fænomen som Pokémon. Nintendo producerer og markedsfører hardware og software til Nintendo Switch, Wii U, Wii, Nintendo DS og Nintendo 3DS-familien.

Social media

© Bergsala | Officiel hjemmside for Nintendo i Danmark