fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Nintendo 3DS-familien

Der findes seks forskellige modeller i Nintendo 3DS-familien: Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, Nintendo 2DS, New Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS XL og det sidste nye medlem: New Nintendo 2DS XL. I forhold til funktioner er alle modeller stort set ens, men der findes naturligvis også nogle vigtige forskelle.

New Nintendo 2DS XL
New Nintendo 2DS XL
(Udgående)
thumb category new nintendo 3ds
New Nintendo 3DS
(Udgående)
New Nintendo 3DS XL
(Udgående)
Nintendo 3DS
(Udgående)
Nintendo 3DS XL
(Udgående)
Nintendo 2DS
(Udgående)

Vigtige funktioner

Kan spille alle Nintendo 3DS-spil

Bagudkompatibel med Nintendo DS

Alle Nintendo DS-spil fungerer til alle modellerne på nær de titler, der gør brug af Game Boy Advance-porten(fx Guitar Hero-spillene), da Nintendo 3DS-systemet ikke har denne port

Optag video og tag billeder i 3D eller 2D med Nintendo 3DS Camera
Se YouTube med den dedikerede YouTube-applikation
Lyt til musik og indspil dine egne lyde med den indbyggede musikafspiller Nintendo 3DS Sound
Download ny data automatisk, mens systemet er i Sleep Mode, både lokalt (StreetPass) og online (SpotPass)
Spil online mod mennesker fra hele verden! Du kan samle op til 100 venner i din Friend List

Kommunikér med andre spillere i Miiverse

For at kunne skrive og tegne bidrag i Miiverse skal du have et Nintendo Network ID. Har du allerede et NNID på Wii U, kan du linke det til din Nintendo 3DS. Miiverse kan bruges, mens du er i gang med et spil!

Køb unikke spil, se nye spiltrailere og anmeld de titler, som du selv har spillet, i Nintendo eShop
Se 3D-videoklip i Nintendo Video
Surf på internettet med den indbyggede Internet Browser
Benyt multitasking til at pause midt i et spil for at: surfe med webbrowseren, se hvilke venner er online i Friend List, skrive noter i Game Notes, kommunikere med andre spillere i Miiverse - alt mens spillet stadig er i gang!

Sammenligning af de forskellige systemer

 new nintendo 2ds xlnew 2ds logonintendo 2ds2ds logonew nintendo 3ds xlnew 3ds logo
Spille 3D-spil Kun i 2D Kun i 2D Både i 2D og 3D
Spille Nintendo 3DS-spil
Spille New Nintendo 3DS-spil
Spille Nintendo DS-spil
C-pind og ZL/ZR-knapper
Indbygget NFC-læser
Strømforsyning medfølger
Multiplayer online* og lokalt
*Kræver trådløst internet
Afspille 3D-video
Kun i 2D Kun i 2D  
Optage 3D-video og stop-motion animationer
 Vises kun i 2D på konsollen  Vises kun i 2D på konsollen
Plads til at lagre spil, fotografier og musik  microSDHC-kort (4GB medfølger)  microSDHC-kort (4GB medfølger)  microSDHC-kort (4GB medfølger)
Tag billeder med indbygget kamera
 2D og 3D  2D og 3D  2D og 3D
Understøtter AR
(augmented reality)
StreetPass
SpotPass
Forældrekontrol
(Parental Controls)
Forhåndsinstalleret software*
*Det kræver eventuelt en systemopdatering at få tilgang til alt software
AR Games
Face Raiders
Mii Maker
StreetPass Mii Plaza
Activity Log
Nintendo eShop
Nintendo 3DS Browser
Nintendo 3DS Camera
Nintendo 3DS Sound
AR Games
Face Raiders
Mii Maker
StreetPass Mii Plaza
Activity Log
Nintendo eShop
Nintendo 3DS Browser
Nintendo 3DS Camera
Nintendo 3DS Sound
AR Games
Face Raiders
Mii Maker
StreetPass Mii Plaza
Activity Log
Nintendo eShop
Nintendo 3DS Browser
Nintendo 3DS Camera
Nintendo 3DS Sound
Skærmstørrelse (diagonalt) Øvre: 4,88"
Nedre: 4,18"
Øvre: 3,53"
Nedre: 3,02"
Øvre: 4,88"
Nedre: 4,18"
Den øverste skærm Widescreen LCD som kan vise ca. 16,77 millioner farver i en opløsning af 400x240 px Widescreen LCD som kan vise ca. 16,77 millioner farver i en opløsning af 400x240 px Widescreen LCD med 3D, som kan vise ca. 16,77 millioner farver i en opløsning 800x240 px (400 px per øje når 3D-funktionen anvendes)
Sleep Mode Ved at klappe konsollen sammen Via knapfunktion Ved at klappe konsollen sammen
Energisparefunktion
Højttalere Stereo Mono (stereo via hovedtelefoner) Stereo
Mål (åben) 6,4" x 6,3" x 0,8" (ca. 162,6 x 160 x 20,3 mm) 5" x 5,66" x 0,8" (ca. 127 x 143,8 x 20,3 mm) 6,78" x 6,3" x 0,8" (ca. 172,2 x 160 x 20,3 mm)
Mål (lukket) 3,4" x 6,3" x 0,8" (ca. 86,4 x 160 x 20,3 mm) 3,7" x 6,3" x 0,8" (ca. 94 x 160 x 20,3 mm)
Vægt  ca. 9,2 oz (261 g) ca. 9,2 oz (261 g) ca. 11,6 oz (328,9 g)

Spillene er vigtigst

Nintendos univers rummer mange kendte figurer og serier til deres egne systemer såsom Super Mario, Pokémon, Zelda, Metroid, Kirby og Donkey Kong. Det betyder, at mange af de bedste Nintendo 3DS-spil er eksklusive for konsollen. Du finder således ikke spil som SUPER MARIO 3D LAND, Super Pokémon Rumble eller The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D til noget andet system.

Ægte 3D eller 2D – valget er dit

Præcis som navnet antyder har Nintendo 3DS-systemet en 3D-skærm, der gengiver grafikken i ægte 3D, uden at du som bruger behøver at anvende 3D-briller. Du kan altid justere på 3D-effektens styrke, hvilket er en praktisk funktion, da alle mennesker oplever 3D på forskellige måder. Vil du hellere spille i 2D, kan du nemt slå 3D-effekten helt fra på alle tidspunkter i et spil.

Hvad betyder ”3D” egentlig?

3D kan betyde to forskellige ting. Det kan betyde, at et spil byder på 3D-verdener, der lader spilleren bevæge sig frit omkring, og det kan indebære en 3D-funktion, som betyder, at man ser dybden i spillets grafik. 3D-grafik med polygoner (tredimensionelle verdener) har eksisteret længe, men få maskiner kan vise ægte 3D-dybde, men viser det i stedet som en flad grafik.

Nintendo 3DS er det eneste spilsystem, der kan vise 3D uden 3D-briller. Så i stedet for at kigge på en flad skærm ser det ud som om du kigger ud gennem et vindue, når du spiller Nintendo 3DS. Figurer og genstande får en fantastisk dybde og en naturlig rundhed i spillet. Desuden forekommer grafikken til tider at stikke ud gennem skærmen, men du kan selvfølgelig ikke gribe fat i den.

To skærme er som skabt til 3D

På Nintendo 3DS er 3D-skærmen klart afskærmet af et sort område omkring sig (uanset modellens farve), hvilket forstærker 3D-effekten. Den nederste skærm er trykfølsom og påvirker ikke 3D-effekten på nogen måde, hvilket betyder, at du kan interagere direkte i spillet via den trykfølsomme skærm uden at forstyrre 3D-illusionen. Dette er unikt for Nintendo 3DS-systemet.

Andre funktioner

Gyroskop og bevægelsessensor

Med disse teknikker registrerer Nintendo 3DS, hvordan du holder og vinkler systemet. I det indbyggede spil, Face Raiders, sigter du ved at hælde systemet i forskellige retninger, og det fungerer utroligt godt med lynhurtig respons!

Følsomheden i denne teknik kan sammenlignes med den, der findes i Wii U Remote Plus, hvilket betyder, at Nintendo 3DS registrerer de mindste bevægelser samt hvor hurtigt du bevæger den.

Nintendo 3DS Camera

Nintendo 3DS har to kameraer udvendigt, hvilket betyder, at det er muligt at fotografere og filme i ægte 3D. Det indvendige kamera kan bare tage billeder eller filme i 2D. Du kan også redigere dine billeder, både med penne og indsætte symboler, ligesom du kan skabe sjove effekter med ”bump og huller” i 3D.

Andre praktiske funktioner i Nintendo 3DS Camera er Self Timer (kan udløses efter et ønsket antal sekunder eller når du siger noget) og manuelt kontrolleret fokus, lys og kontrast. Nintendo 3DS-systemet indeholder ingen blitz, men mørke omgivelser kan afhjælpes til en vis grad.

Alle billeder kan gemmes enten direkte i systemhukommelsen eller på det medfølgende SD-kort. Vi anbefaler, at du gemmer alle billeder på SD-kortet, dels for at have plads til mange flere, dels for at SD-kortet nemt kan aflæses af computere eller andre medieenheder.

Vær opmærksom på, at 3D-billederne ikke kan ses på en almindelig computerskærm. Hvis du har en enhed, der kan vise billeder med filnavnet .MPO, kan du se 3D-billeder på den, ellers kan du altid se 2D-versionen, eftersom hvert 3D-billede også gemmes i en 2D-version.

Er din Nintendo 3DS opdateret med den seneste systemversion, kan du anvende den som filmkamera. Du kan optage filmklip på op til ti minutter med lyd. Du kan også tage flere billeder i træk med et vist interval mellem dem.

Alle film gemmes på SD-kortet, og skulle det 2GB store kort, som medfølger, ikke række, kan du altid opgradere til et større (Nintendo 3DS understøtter SD-kort på op til 32GB).

Spil klassiske titler på Nintendo 3DS!

Virtual Console-tjenesten findes også til Nintendo 3DS, ligesom til Wii U. Her kan du købe og downloade klassiske titler og spille dem på din Nintendo 3DS. Hidtil findes udvalgte NES-, Game Boy-, Game Boy Color- og Game Gear-spil repræsenterede.

Spilkort

Nej, der er ikke tale om ruder knægt og hans slæng! Spilkort er betegnelsen for Nintendo 3DS-spillene (modsat kassetter og diske). Størrelsen på spilkortene varierer mellem 2GB til 4GB.

Knapper

A, B, X, Y, L, R, SELECT og START, så vidt intet nyt under solen. Men Nintendo 3DS har også en analog styreplade, kaldet Circle Pad, som giver bedre og mere præcis kontrol i 3D-spil. Det klassiske styrekryds er placeret lige under styrepladen.

Sådan fungerer den analoge styreplade

Tænk plade, ikke pind. Styrepladen er et cirkelformet område med analog styring og præcision. Det føles nogenlunde som at køre en mønt rundt på et poleret bord med tommeltotten. Styrepladen vil altid gå tilbage til udgangspunktet i midten, når du slipper den.

Regionslåst

Bemærk venligst, at Nintendo 3DS er regionslåst. Regionerne er inddelt i Europa/Australien, Japan og Amerika. Det betyder, at Nintendo 3DS-systemer og Nintendo 3DS-spil ikke kan mikses på tværs af disse regioner. En Nintendo 3DS, der er købt i Europa, kan således ikke afspille spil indkøbt i Japan eller Amerika. Regionslåsningen eksisterer, fordi hver region har sine egne sprog, aldersmærkninger, Parental Control-funktioner og love. Herudover har hver region specifikke onlinefunktioner.

Hold din Nintendo 3DS opdateret

Den aktuelle systemversion ser du, hvis du klikker på System Settings (skiftenøglen) i hovedmenuen. Sørg for altid at have den seneste version for at kunne spille alle nye spil uden problemer.

For at opdatere din Nintendo 3DS med den seneste systemversion skal den tilsluttes internettet. Visse spil som fx SUPER MARIO 3D LAND og Mario Kart 7 har en opdatering indbygget og de kan ikke startes, før du accepterer, at opdateringen gennemføres.

Hverken Nintendo eller Bergsala tager noget ansvar, hvis din Nintendo 3DS skulle gå i stykker på grund af, at du anvender programmer eller tilbehør, der ikke er licenseret af Nintendo.

Fyldt med spændende software

  •    Face Raiders - I dette forrykte shooter-spil skal du skyde så mange ansigter, du kan. Det lyder måske lidt tosset, og det er det også! Du affyrer projektiler ved hjælp af et sigte på skærmen, som du styrer ved at bevæge Nintendo 3DS i forskellige retninger.
  •    Augmented Reality - I din Nintendo 3DS-pakke medfølger seks AR-kort. AR står for Augmented Reality og betyder "forstærket virkelighed". Omsat i praksis indebærer det, at du lægger et af de seks kort på en plan flade og derefter "filmer" det med 3D-kameraet.
  •    Mii Maker - Ligesom på Wii kan du skabe din egen Mii på Nintendo 3DS! Faktisk har du endnu flere valgmuligheder nu, blandt andet kan du tage et foto og derefter forvandler Mii Maker automatisk fotoet til en Mii. Hvis du ikke er tilfreds med resultatet, kan du altid finjustere bagefter
  •    StreetPass Mii Plaza – samlingspladsen for alle Mii du har stødt på via StreetPass. Her findes spil, der er gratis at spillet fx Puzzle Swap og StreetPass Quest, men også spil du kan købe via Nintendo eShop, fx StreetPass Squad og StreetPass Battle. Efterhånden kan du også låse op for små kasketter, parykker og andre ting til din Mii for at personliggøre den endnu mere.
  •    Activity Log og Play Coins - Du samler automatisk spilmønter, når du går rundt med din Nintendo 3DS, og de kan bruges i alle spil, som understøtter dette. Maks. antal Play Coins, der kan indsamles på en dag er 10 og det maksimale antal Play Coins, du kan holde på en gang er 300. Brug dem med omtanke!

ADVARSEL

Brug af konsollens 3D-funktion af børn under syv år kan evt. forårsage synsproblemer. Det anbefales derfor, at kun børn på syv år og derover anvender konsollens 3D-funktion. Hvis børn under syv år har adgang til Nintendo 3DS-systemet, bør forældre eller værge slå 3D-funktionen fra ved hjælp af Parental Controls-funktionen, således at 3D-funktionen er låst med en PIN-kode.

Du bør ikke anvende 3D-funktionen, hvis du har binokulære synsproblemer såsom skelen eller lignende, eller hvis du kun har synet på et øje. At se 3D-billeder kan forværre binokulære synsproblemer og være årsag til træthed og ubehag. Du bør ikke anvende dette system, hvis du føler dig træt og utilpas, da tilstanden kan forværres.

Tag et kig på Nintendo 2DS og New Nintendo 2DS XL, der kan afspille alle Nintendo 3DS-spil, men som ikke har nogen 3D-skærm.