fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Hyppige spørgsmål om amiibo

Stämningsbild med amiibo

Undrer du dig over, hvad amiibo er for noget, hvordan de kan anvendes og i hvilke spil de fungerer? Få svarene på nogle af de hyppigste spørgsmål om amiibo her.

Hvad er en amiibo?

amiibo er interaktive samlerfigurer og kort, som giver dig adgang til ekstra indhold og andre funktioner i kompatibel software. Hvad en amiibo gør, afhænger af, hvilke spil du anvender den i. I Mario Kart 8 låser amiibo op for nye klæder til din Mii og i Super Smash Bros. for Wii U/Nintendo 3DS får du mulighed for at træne din amiibo og kæmpe med eller mod den.

faq amiibo what can amiibo do

Hvad behøver jeg for at anvende en amiibo?

Hvis du allerede har en amiibo, behøver du kun et spil, som er kompatibelt med amiibo for at spille på din New Nintendo 3DS/XL og Wii U. Hvis du anvender amiibo med Nintendo 3DS/XL og Nintendo 2DS kræves et ekstra tilbehør, som hedder Nintendo NFC Reader/Writer og som sælges separat.

faq amiibo what you need

Hvordan ved jeg, hvilke spil der er kompatible med amiibo?

Når du er inde på en produktside for en amiibo kan du under "kompatible spil" se en liste over alle de spil*, som er kompatible med lige præcis denne amiibo.

Når du er inde på en spilside, kan du under "amiibo" se en liste over de amiibo*, som er kompatible med det aktuelle spil. Hvis et spil understøtter alle amiibo, vises dog kun de mest relevante.

*Bemærk at vi ikke kan garantere, at listerne er 100 procent korrekte. Nogle gange mangler vi information, især når det gælder nye spil og spil, hvor amiibo-funktionen tillægges senere gennem opdatering.

Er alle amiibo kompatible med alle spil?

Nej, amiibo er kun kompatible med visse spil.

En del kompatible spil kræver derudover en softwareopdatering inden de kan anvendes sammen med amiibo.

Kan jeg spille amiibo-kompatible spil, selvom jeg ikke har en amiibo?

Ja, du kan spille amiibo-kompatible spil uden at have en amiibo. Du vil dog ikke få tilgang til materiale i spillet, som låses op ved hjælp af amiibo.

Der findes nogle få spil, som kræver tilgang til amiibo, fx amiibo Touch & Player: Nintendo Classics Highlights. For mere information om hvordan amiibo anvendes i forskellige spil, henviser vi til de respektive spilsider.

Hvis jeg gemmer data på en amiibo, betyder det så, at jeg ikke kan anvende den i andre spil?

Der findes to typer amiibo-kompatible spil: læse-/skrivekompatible spil, som både indlæser data fra og skriver data til kompatible amiibo-figurer og læsekompatible spil, som kun indlæser data fra kompatible amiibo-figurer.

Hvis du anvender en amiibo i et læse-/skrivekompatibelt spil, fx Super Smash Bros. for Wii U, kan du sagtens derefter anvende samme amiibo i andre læsekompatible spil, fx Mario Kart 8.

En og samme amiibo kan dog kun gemme data fra et spil ad gangen. For at gemme data på en amiibo, som har data liggende fra et andet læse-/skrivekompatibelt spil, skal dette først slettes. For at slette data på en amiibo går du ind under „amiibo settings“ i systemindstillingerne på Wii U og i HOME Menu-indstillingerne på konsoller i Nintendo 3DS-familien.

 

Hvad kan jeg ændre i ”amiibo settings” i systemindstillingerne på Wii U og i HOME Menu-indstillingerne på Nintendo 3DS?

Du kan registrere et brugernavn og linke en Mii til en amiibo via menuvalget ”Register Owner and Nickname”.

Med menuvalget ”Delete amiibo Game Data” slettes spildata fra en amiibo. Dette valg gør det muligt at gemme data fra et andet læse-/skrivekompatibelt spil.

Derudover kan du slette al data fra en amiibo, inklusive brugernavn og Mii-data ved at vælge ”Reset amiibo”.

Hvor meget data kan jeg gemme på en amiibo?

Du kan gemme data fra et læse-/skrivekompatibelt spil ad gangen på en amiibo. For at anvende samme amiibo med et andet læse-/skrivekompatibelt spil, skal du først slette al spildata.

En amiibo kan sideløbende anvendes i et læse-/skrivekompatibelt spil og flere spil, som kun er læsekompatible.

Hvordan sletter jeg data, som er gemt på min amiibo?

For at slette spildata på en amiibo går du ind i ”Wii U System Settings” eller ”HOME Menu Settings” på Nintendo 3DS/2DS og vælger ”amiibo settings”. Vælg derefter ”Delete amiibo Game Data” og følg instruktionerne.

Kan jeg overføre data fra en amiibo til en anden?

Nej, spildata kan ikke overføres fra en amiibo til en anden.

Kan jeg reparere eller modificere en amiibo?

Nej, det er ikke muligt at modificere eller reparere en amiibo. Kontakt venligst vores serviceafdeling, hvis du oplever problemer med dine amiibo.

Kræver amiibo batterier?

Nej.

Kan jeg spille som mine amiibo i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS/Wii U?

Du kan ikke direkte kontrollere dine amiibo-figurer i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS/Wii U, men du kan træne dem, så de opgraderes og derudover kan du justere deres kampstil. Derefter kan du vælge at kæmpe mod dem eller danne hold med dem og kæmpe mod andre spillere og deres amiibo.

Kan jeg anvende amiibo i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS?

For at anvende amiibo i Super Smash Bros. for Nintendo 3DS skal du først opdatere dit spil med den sidste nye softwareopdatering.

Hvis du har en Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL eller Nintendo 2DS skal du også bruge tilbehøret Nintendo NFC Reader/Writer.

faq amiibo supersmash for 3ds