Hyppige spørgsmål om amiibo

Undrer du dig over, hvad amiibo er for noget, hvordan de kan anvendes og i hvilke spil de fungerer? Få svarene på nogle af de hyppigste spørgsmål om amiibo her.
1. Hvad er en amiibo?
amiibo er interaktive samlerfigurer og kort, som giver dig adgang til ekstra indhold og andre funktioner i kompatibel software. Hvad en amiibo gør, afhænger af, hvilke spil du anvender den i. I Mario Kart 8 låser amiibo op for nye klæder til din Mii og i Super Smash Bros. for Wii U/Nintendo 3DS får du mulighed for at træne din amiibo og kæmpe med eller mod den.
2. Hvilke typer amiibo findes der?

Nogle amiibo er figurer, mens andre er kort eller lavet af strikket materiale, men de fungerer på samme måde, uanset hvilken form de har! Hvis du har en kompatibel amiibo, kan du bruge den, mens du spiller kompatibel software og kan dermed påvirke spiloplevelsen på forskellige måder!

3. Hvad skal jeg bruge for at kunne anvende en amiibo?

Hvis du allerede har en amiibo, skal du blot bruge et amiibo-kompatibelt spil til at spille på din Nintendo Switch eller New Nintendo 3DS/XL-system. Hvis du vil bruge din amiibo med Nintendo 3DS/XL og Nintendo 2DS, skal du bruge et ekstra tilbehør kaldet Nintendo NFC Reader/Writer, der sælges separat.

4. Hvordan kan jeg finde ud af, hvilke spil en amiibo er kompatibel med?

Du kan finde oplysninger om, hvilke amiibo der er kompatible med hvilke spil, og hvad de gør i bestemte spil, på den engelske Nintendo-side.

5. Er alle amiibo kompatible med alle spil?

Nej, amiibo er kun kompatible med visse spil.

Desuden kræver nogle kompatible spil en softwareopdatering, inden de kan bruges med en amiibo.

6. Kan jeg spille amiibo-kompatibel software uden at have en amiibo?

Ja, du kan stadig spille amiibo-kompatible spil uden at have en amiibo. Du vil dog ikke have adgang til materiale, der skal låses op med en amiibo.

Nogle spil, såsom amiibo Touch & Player: Nintendo Classics Highlights kræver dog amiibo-figurer.

7. Hvis jeg gemmer spildata på en amiibo, betyder det så, at jeg ikke kan bruge den pågældende amiibo i andre spil?

amiibo-kompatible spil er opdelt i to typer: "read/write" Read/write og "read" read. Spil, der bruger amiibo-figurernes læse/skrive-funktion, kan både gemme og læse data til og fra en amiibo. Spil, der bruger deres læsefunktion, aflæser kun data fra en amiibo.

Hvis du bruger en amiibo i et spil, der bruger læse/skrivefunktionen, kan du stadig bruge den samme amiibo i andre spil, der kun bruger læsefunktionen.

En amiibo kan dog kun bruges sammen med ét spil, der bruger læse/skrive-funktionen ad gangen. Hvis du vil bruge et andet spil, der bruger læse-/skrivefunktionen med den samme amiibo, skal data først slettes fra amiibo-figuren ved hjælp af "Delete Game Data" i Nintendo Switch System Settings eller i HOME-menuen "Settings" på et Nintendo 3DS-system.

8. Hvad kan jeg ændre under "amiibo" i Nintendo Switch System Settings og Nintendo 3DS HOME Menu Settings?

Du kan registrere et kaldenavn og knytte en Mii til en amiibo med indstillingen "Register Owner and Nickname".

Indstillingen "Delete Game Data" på Nintendo Switch eller "Delete amiibo Game Data" på et Nintendo 3DS-system kan bruges til at slette gemte data fra amiibo-figuren. Dette giver dig mulighed for at gemme data fra et andet spil, der bruger læse/skrive-funktionen.

Derudover kan du nulstille og slette alle indstillinger fra en amiibo, herunder kaldenavn og Mii-data, med indstillingen "Reset amiibo".

9. Hvor meget spildata kan jeg gemme på en amiibo på én gang?

Du kan gemme spildata for et enkelt spil, der bruger læse/skrivefunktionen på en amiibo. Hvis du vil bruge den samme amiibo i et andet spil, der bruger læse/skrive-funktionaliteten, skal du først slette den forrige spildata fra amiibo-figuren.

Selv hvis du har spildata gemt på en amiibo, kan den stadig bruges i et andet spil, der kun bruger læsefunktionen.

10. Hvordan sletter jeg spildata, der er gemt på en amiibo?

Sådan sletter du spildata, der er gemt på en amiibo på Nintendo Switch:

1. Gå til "amiibo" i systemindstillingerne på Nintendo Switch
  2. Vælg "Delete Game Data" og følg instruktionerne på skærmen

Sådan sletter du spildata, der er gemt på en amiibo på Nintendo 3DS-familien:

1. Gå til "amiibo Settings" i HOME Menu Settings på et Nintendo 3DS-system
  2. Vælg "Delete amiibo Game Data" (Slet amiibo-spildata) og følg instruktionerne på skærmen
11. Kan spildata overføres fra en amiibo til en anden?

Nej, spildata kan ikke overføres eller deles mellem amiibo-figurer.

12. Kan jeg reparere eller ændre amiibo?

Nej, det er ikke muligt at reparere eller ændre amiibo-figurerne. Kontakt venligst vores Bergsala Servicecenter, hvis du har problemer med en amiibo.

13. Bruger amiibo batterier?

Nej, amiibo bruger ikke batterier

14. Kan jeg spille som min amiibo i Super Smash Bros. til Nintendo 3DS?

Selv om du ikke direkte styrer din amiibo-figur i Super Smash Bros. til Nintendo 3DS, kan du træne og opgradere din figur og tilpasse dens kampstil. Du kan derefter kæmpe mod din amiibo-fighter, slå dig sammen med ham eller sende ham i kamp mod andre spilleres amiibo-fighters.

15. Kan jeg bruge amiibo med Super Smash Bros. til Nintendo 3DS?

Der findes en softwareopdatering, der aktiverer amiibo-funktioner i Super Smash Bros. til Nintendo 3DS, når du spiller på New Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS XL og New Nintendo 2DS XL.

Hvis du vil bruge amiibo på din Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL eller Nintendo 2DS, skal du bruge "NFC Reader/Writer"-tilbehøret (sælges separat).