Skip to main content

Splatoon 3 Direct bød på mange nyheder

onsdag, 10. august 2022
En ny 30-minutters Splatoon 3 Direct-udsendelse inviterede seerne med på et grundigt kig på det nyeste spil i Splatoon-serien, Splatoon 3, der udkommer eksklusivt til Nintendo Switch den 9. september.

Præsentationen viste nye detaljer om det kommende spils tre stores ”modes”: Turf War, den ikoniske 4-mod-4-holdkamp om at blække mest terræn, Salmon Run, spillets co-op-mode, hvor et hold på fire spillere sammen kæmper mod bølger af farlige Salmonid-bosser for at samle Golden Eggs, og det friske singleplayer Story-mode, der indeholder "Return of the Mammalians", hvor spillerne indtager rollen som Agent 3 i dennes kamp mod de onde Octarians.

Derudover vender multiplayer-begivenheden Splatfest tilbage til serien. Splatfest World Premiere finder sted den 27. august og her har alle Nintendo Switch-ejere chancen for at deltage i den globale begivenhed, inden Splatoon 3 lanceres den 9. september. Spillere, som har downloadet demoen vil modtage en kode til en gratis 7-dages prøveperiode forud for Splatfest World Premiere. Både seriens nybegyndere og veteraner kan vise deres støtte til et af tre temaer og splatte ud i de nyligt introducerede Tricolor Battles.

Præsentationens højdepunkter:

 • Forbedret Turf War-gameplay: I byen Splatsville er Turf War de lokales foretrukne tidsfordriv. To hold med hver fire personer konkurrerer om at blække mest af kortets område til inden for tre minutter. Der er blevet indført nye teknikker, som fx Squid Surge, hvor spillerne kan svømme op ad vægge i et enkelt ryk, og Squid Roll, der gør det muligt at springe ud af blækket, mens man vender sig rundt. Når en spillers figur lyser, mens den udfører bevægelsen, preller modstandernes blæk også af på figuren.
 • Nye og tilbagevendende baner: Turf War-kampene vil udspille sig på et udvalg af eksotiske steder. Der er scener, der er unikke for Splatlands, som Eeltail Alley, Scorch Gorge, Mincemeat Metalworks og Undertow Spillway. Der er også det nye Hagglefish Market, der er en mole fyldt til randen med livlige gadesælgere. Flere scener fra Greater Inkopolis vender også tilbage, fx Museum d'Alfonsino, Hammerhead Bridge og Mahi-Mahi Resort. Der venter i alt 12 baner ved udgivelsen.
 • Deep Cut trio: Deep Cut er en populær trio, der er værter for nyhedsprogrammet Anarchy Splatcast i Splatsville. De giver oplysninger om de baner, der er ledige, samt andre nyheder. For første gang i seriens historie kan disse opdateringer læses, mens du udforsker Splatsville.
 • Splatfest vender tilbage: Spillerne stemmer på deres favorit ud af tre valgmuligheder i et annonceret tema for en kommende Splatfest. Det hold, de repræsenterer, er baseret på dette valg, og vinderen afgøres via kampe gennem en bestemt tidsperiode. En Splatfest vil bestå af to dele: I den første del vil de tre hold konkurrere i 4-v-4 Turf War-kampe. Den anden del indeholder de helt nye Tricolor Turf War-kampe, hvor tre hold kæmper på samme tid.
 • Splatoon 3: Splatfest World Premiere: Alle, som vil dykke ned i Splatoon 3, inden udgivelsen den 9. september, kan deltage i Splatfest World Premiere den 27. august. Fra den 18. august kan den gratis demo downloades fra Nintendo eShop. Spillere kan vælge mellem Team Rock, Team Paper eller Team Scissors indtil den 27. august. Visse dele af demoen kan allerede spilles fra den 25. august, inden selve Splatfesten starter den 27. august kl. 10:00.
 • Splatlands vigtigste våben: Alle hovedvåbentyper fra tidligere Splatoon-spil vil være tilgængelige i Splatoon 3 fra start. Der er også blevet tilføjet nye våben, der er unikke for Splatland: Tri-Stringer, der kan skyde i tre retninger samtidig og udløse ladede skud, der kortvarigt fryser til is, før de eksploderer. Splatana Wiper, der sender blækblade af sted med den centrifugalkraft, der opstår ved at svinge den.
 • Specialvåben: Der er særlige våben, der kan bruges, når man har dækket nok af en bane, og Splatoon 3 byder på nogle nye og unikke specialvåben. Disse omfatter Tacticooler, hvor der vises et køleskab med stat-boosting-drikkevarer til holdet, når den aktiveres. Der er også Wave Breaker, der slipper soniske bølger løs i området. Og Reefslider, der er en hajformet, blækdrevet flyder, der løber fremad og blækeksploderer imod modstanderne. Nogle velkendte specialvåben fra Splatoon-serien som Tenta Missiles, Inkjet, Inkjet, Ink Storm, Ultra Stamp og Booyah Bomb vender også tilbage. Specialvåben er parret med hovedvåben, så spillerne kan finde den kombination, der passer til deres splatting-stil.
 • Battle modes: Spillet indeholder mere end Turf Wars. I Anarchy Battles kæmper spillerne om rankings. Der er fire separate tilstande, som er på rotation: Splat Zones, Tower Control, Rainmaker og Clam Blitz. Anarchy Battle (Series) er for spillere, der ønsker at tage en udfordring op solo. Alternativt kan man deltage i Anarchy Battle (Open), hvis du vil slå dig sammen med venner. I Private Battles kan spillerne indstille modes og andre ting efter ønske. Alle modes, der er tilgængelige i lobbyen, undtagen Anarchy Battle (Series), kan spilles med venner, så for første gang i serien er det muligt at fortsætte med at spille i en fast gruppe efter en kamp er overstået.
 • Største Salmon Run hidtil: Salmon Run vender tilbage i Splatoon 3. Her skal fire spillere arbejde sammen og samle Power Eggs fra de Salmonids, der rykker frem imod dem. I Splatoon 3 kan Salmon Run spilles når som helst. Spillerne vil møde glubske væsner kaldet Boss Salmonids, herunder den nye Slammin' Lid og Big Shot. Nogle gange vil Cohozuna - en gigantisk King Salmonid - dukke op. Desuden er der med nogle måneders mellemrum Big Run, en event, hvor Salmonids invaderer byen, hvor Inklings og Octolings bor.
 • Return of the Mammalians: Den helt nye Story mode er ideel til at få styr på kampe og våben, mens man begiver sig ud på et eventyr for at opdage hemmelighederne om Alterna, the Fuzzy Ooze. Som Agent 3, den seneste rekrut i New Squidbeak Splatoon, skal spillerne kæmpe mod Octarian Army, hvis medlemmer af en eller anden grund er dækket af hår.
 • Lobby-funktioner: Splatsville-lobbyen er vært for en række funktioner. Onlinevenner vises som 3D-hologrammer. I kamp er det nemt at slutte sig til som enten en allieret eller en modstander. Og ved at danne et hold og spille kan spillerne se, hvad vennerne har gang i. Lobbyen indeholder også en Memory Player, der kan afspille de seneste kampe i deres helhed, selv fra en anden spillers synsvinkel.
 • Splashtags: Når kampene starter, vises Splashtags. Disse kan tilpasses med en titel, baggrund og en badge. Dette og meget mere kan fås via kataloget i spillet, der vil være tilgængeligt på Hotlantis, en butik i udkanten af Splatsville. Spillerne kan veksle point, som de har optjent i kampene, til forskellige genstande, såsom sæsonbestemt udstyr og andet. Efter katalogets første lancering vil der blive udgivet opdateringer hver tredje måned i to år.
 • Tableturf Battle: Tableturf Battle Dojo på Splatsvilles tomme grund er hjemsted for Tableturf Battle, en 1 mod 1-kortkamp, der er en spinoff af Turf War. Spillerne kan blække forskellige former med forskellige kort, oplade power og derefter slippe det hele løs på én gang med et særligt comeback-angreb. Der er over 150 kort at samle på.
 • SplatNet 3: SplatNet 3 er en onlinetjeneste til Splatoon 3 i Nintendo Switch Online-appen, som kan bruges med en smart-enhed. Her kan man tjekke kampresultater, bestille særligt udstyr i spillet fra SplatNet Gear Shop og meget mere. En ny funktion er Crusty Sean's Wandercrust. Det er muligt at støtte Crusty Seans rejse ved hjælp af Inked Points optjent under kampene. SplatNet 3 vil være tilgængeligt ved spillets release.
 • Nye amiibo: Nye Splatoon 3 amiibo-figurer (sælges separat) kommer til vinter, herunder separate amiibo-figurer til Octoling Boy, Squid Girl og Smallfry.
 • Opdateringer efter lanceringen: Efter spillets udgivelse vil der blive uddelt et gratis sæsonkatalog hver tredje måned i to år. Der vil også blive tilføjet nye våben omkring samme tid som hvert katalog. Derudover er X Battle og League Battle planlagt til en fremtidig opdatering. X Battle låses op efter at have opnået en ekstremt høj rang i Anarchy Battle. I League Battle kan spillerne konkurrere hver anden time på hold baseret på deres resultater i Anarchy Battle. Herudover er der også planlagt betalt DLC i fremtiden. Flere oplysninger om dette vil blive delt på et senere tidspunkt.

Se nyheder og konkurrencer fra Nintendo Danmark (distributør) - følg os på Facebook og Instagram.


Følg os på sociale medier for flere Nintendo-nyheder


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, er en globalt førende virksomhed inden for interaktiv underholdning. Indtil i dag har Nintendo solgt mere end 5 milliarder spil og mere end 790 millioner spilkonsoller verden over. Nintendo har skabt elskede frontfigurer som Mario og Donkey Kong. Nintendo har også lanceret serier som The Legend of Zelda, Metroid og et fænomen som Pokémon. Nintendo producerer og markedsfører hardware og software til Nintendo Switch, Wii U, Wii, Nintendo DS og Nintendo 3DS-familien.

Social media

© Bergsala | Officiel hjemmside for Nintendo i Danmark