Skip to main content

Ny i Monster Hunter-serien? Tjek disse tips for at blive den bedste jæger!

mandag, 29. marts 2021
For at blive den bedste jæger og beskytte Kamura Village er der meget at lære i MONSTER HUNTER RISE til Nintendo Switch! Her har vi samlet en række tips og tricks, som gør det lettere for dig at komme i gang. Lad jagthornet blæse!

1: Prøv alle våbnene!

Du starter med et klassisk Long Sword, men ganske fra starten af spillet kan du låse op for forskellige våben ved tjekke diverse ”Item Boxes” rundt omkring i landsbyen. Husk, at selv om du finder et yndlingsvåben, så kan det være smart at skifte våben baseret på jagten! Se videoen herunder for en introduktion til hver våbentype:

 

2: Øv dig på diverse angreb og start din træning!

2: Practise your attacks at the Training Grounds
Practise your attacks at the Training Grounds

Når du har fundet et våben, som du kan lide, kan du øve dig på nye angreb og våbenkombinationer på træningspladsen. For at komme derhen skal du først besøge Buddy Plaza (billedet til venstre) øst for Kamura Village og derefter tage den mindste båd fra havnen for at nå din destination.

Efter dit første besøg vil du hurtigt kunne rejse til træningspladserne hvor som helst i Kamura ved at trykke på + knappen og vælge "Move Around Village" i systemmenuen.

 3: Smag på Bunny Dango!

Chow down on some Bunny Dango

Inden du begiver dig ud på eventyr, kan det betale sig at besøge te-butikken i Kamura Village og bestille lidt Bunny Dango. Denne lækre servering giver ikke alene et boost til dit helbred og udholdenhed, men kan også aktivere nogle ekstra buffs baseret på dit valg af dango.

Denne dango-kombination kan stærkt anbefales, inden du går ud efter et af de store monstre:

  • Dango Defender (Lo) – Mindsker til tider skader fået i kamp
  • Dango Medic (Lo) – Øger nogle gange den helbredelse, du får fra genstande
  • Dango Feet – Forhindrer dig i at blive væltet af monstre

 

4: Husk at nyde den fantastiske natur

Take a moment to appreciate nature

Mens du er ude på jagt, bør du også tage dig tid til bare at udforske den lokale flora og fauna. Der findes alle mulige nyttige materialer og genstande overalt i Shrine-ruinerne. Du bør også holde udkig efter de lysende skabninger med karakteristiske farver, kaldet Spiribirds. Disse hjælpsomme små væsner vil øge styrken i dine angreb, give dig mere udholdenhed eller beskyttelse i resten af den mission, som du er ude på.

 5: Palamute dig selv i sikkerhed

Palamute yourself to safety

 Hvis du får brug for at komme væk i en fart, kan du holde A-knappen nede for at hoppe op på din Palamute og ride i sikkerhed fra monstret. Mens du rider på en Palamute, kan du fx drikke en helsedrik eller slibe dine våben. Dette er yderst smart for at undgå monsterets angreb, mens du forbereder dig på en ny kamprunde.

 6: Skift strategi i teltet

Change up your strategy at the tent

Fik du valgt et våben eller en rustning, der ikke helt fungerede? Eller glemte du måske at få dig lidt Bunny Dango inden jagten? Sådan noget sker, men det er ikke en årsag til at aflyse din nuværende mission. I stedet kan du besøge teltet (til højre på billedet herover) i lejren, som lå i missionens start for at få adgang til din Item Box. Skift her våben og rustning, og bestil dig en ny omgang lækker dango!

Hvis du vil, kan du også fast travel tilbage til teltet under en opgave. Alt, du behøver at gøre, er at åbne kortet i Quest-menuen og vælge ”Main Camp”.

 

7: Du kan få flere ting med amiibo!

Hvis du har en kompatibel amiibo (sælges separat), kan du scanne den ved at besøge købmanden Kagero i Kamura Village. Op til tre amiibo kan scannes om dagen, hvor du modtager et lod for hver, der kan byttes til tilfældige, men nyttige varer i spillet.

8: Sving afsted med Wirebug

Det kan tage lidt tid at vænne sig til Wirebug-mekanikken for at bestige bjerge eller hoppe over monstre. Derfor kan det anbefales at fokusere på én bevægelse ad gangen. Start fx med Wirefall, en undslip-manøvre, der lader dig genfinde balancen ved at trykke på ZL- og B-knappen samtidigt, når du bliver skubbet eller væltet af et monster.

Se flere Wirebug-tips i denne video:

 

9: Skab nye våben og rustninger!

Efter du har været på et par missioner, bør du besøge smeden Hamon i Kamura Village for at få lavet nye våben og ny rustning af dit foreløbige bytte. Jo bedre udstyr, desto bedre chance for at overleve kampene mod de større, styggere monstre.

Når du har nedlagt en Great Izuchi på din første Urgent Quest, kan du prøve at lave en stilfuld Izuchi-rustning, der giver dig ekstra beskyttelse i de kommende missioner. Du kan også lave rustninger til dine venner, så de er bedre udstyret til at hjælpe dig på jagterne. Se videoen herunder med flere figurer iklædt den virkelig cool rustning:

 

 

10: Tag en snak med de lokale

Get chatty with the locals
Practise your attacks at the Training Grounds

Som ny jæger i Kamura Village er der flere indbyggere, som har brug for din hjælp, men der er også nogle, som gerne vil give dig en hånd. Når du udforsker landsbyen mellem dine missioner, sørg da for at få taget en snak med alle beboere med en taleboble over deres hoved for at få nye sidemissioner og brugbare genstande.

 11: Spil online eller via LAN med andre!

Play locally or online with friends!

Når du er klar til at gå på jagt med andre spillere lokalt* eller online**, skal du tale med The Courier, der befinder sig midt i Kamura Village, for at enten opsætte en spillobby eller deltage i andres. Når du er klar til at starte jagten, kan du tale med Minoto i The Gathering Hub for at se hvilke missioner der venter dig. Alternativt kan du se på tavlen med missioner og derfra acceptere en mission, der er udvalgt af en anden jæger.

*Op til fire personer kan spille sammen lokalt. Kræver en konsol og et eksemplar af spillet per spiller.

**For at spille online skal du desuden lave en Nintendo Account og acceptere retningslinjerne. At spille online kræver også, at du har et aktivt Nintendo Switch Online-abonnement.


Følg os på sociale medier for flere Nintendo-nyheder


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, er en globalt førende virksomhed inden for interaktiv underholdning. Indtil i dag har Nintendo solgt mere end 5 milliarder spil og mere end 790 millioner spilkonsoller verden over. Nintendo har skabt elskede frontfigurer som Mario og Donkey Kong. Nintendo har også lanceret serier som The Legend of Zelda, Metroid og et fænomen som Pokémon. Nintendo producerer og markedsfører hardware og software til Nintendo Switch, Wii U, Wii, Nintendo DS og Nintendo 3DS-familien.

Social media

© Bergsala | Officiel hjemmside for Nintendo i Danmark