Skip to main content

12 spoilerfrie tips til The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

mandag, 15. maj 2023
12 spoilerfrie tips til The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Få styr på Links nye evner og meget andet!

Vi har lavet en liste med 12 spoilerfrie tips, der måske kan hjælpe dig, som er ny ud i The Legend of Zelda-serien og på vej ud på den episke rejse både i og over Hyrule i Tears of the Kingdom.

1: hold fokus på din mission

Med så meget at se og gøre på denne rejse kan du nemt miste overblikket over, hvor du egentlig skal hen. Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal gøre eller hvor du skal hen næste gang, kan du trykke på -knappen for at åbne din eventyrlog, hvor du vil se din aktuelle destination vist på kortet med et ◎-symbol.

Bonustip: Selv om det kan være fristende at gå direkte mod dit mål, skal du ikke være bange for at tage et par omveje undervejs og dermed udforske spillet på din egen måde. Det er ofte sådan de bedste eventyr bliver formet!

2:  find Nye perspektiver

Når du udforsker et nyt område, så prøv at finde et højt udsigtspunkt for at få et overblik over dine omgivelser. Du vil kunne finde alle mulige ting omkring dig, såsom fjender, kister, materialer, nyttige genstande og endda terrænfordele, hvis du kommer ud i en kamp.

Bonustip: Tryk på højre styrepind for at bruge Link’s Scope til at se nærmere på interessante ting på god afstand.

3: Tænk ud af boksen

At eksperimentere og være kreativ er selve hjertet i dette eventyr, og der er flere måder at løse spillets udfordringer på, mens du udforsker Hyrule. Fx kan du bruge en raket til at få dig over en kløft eller du kan bygge dig en bro ved hjælp af Ultrahand.

Bonustip: Hvis noget ikke fungerer ved første forsøg, så giv dig et øjeblik til at prøve at nærme dig en løsning fra en anden side.

4: få styr på styringen

Hvis The Legend of Zelda-serien eller action-eventyrspil generelt er helt nyt for dig, anbefaler vi, at du giver dig lidt tid til at sætte dig ind i spillets styring. Det kan du gøre når som helst ved at trykke på +-knappen for at åbne Inventory og derefter trykke på R-knappen for at åbne systemmenuen.

Bonustip: Styringen er desuden lidt anderledes sat op end i The Legend of Zelda: Breath of the Wild, så dette tip kan også være nyttigt for spillere af denne titel.

5: tag en snak med de lokale

Ikke alle i Hyrule er dine fjender, så tag en snak med lokalbefolkningen rundt omkring. Især finder du nogle venlige Construct-figurer på Great Sky Island, som kan give dig nyttige tips om området.

Bonustip: Gik du glip af noget i en samtale? Du kan trykke på Y-knappen for at se en logbog over samtalen, så længe den ikke er afsluttet.

6: Det gælder om at få samlet så meget materiale som muligt

Hvis du ser noget ligge rundt omkring, skal du bare samle det op - du ved aldrig, hvornår det kan være til nytte! Der er nemt at plukke fx svampe ved træernes rødder eller frugter fra grenene. Du kan også gå på jagt efter livligere ting såsom fisk i søerne eller andet småvildt.

Bonustip: Hvis du befinder dig i et mere destruktivt hjørne, kan du prøve at smadre de krukker, du finder rundt omkring og se, hvad de indeholder.

7: Tilbered nogle lækre måltider

Det er fint nok at spise de rå ingredienser, hvis du er i knibe, men du vil gerne tilberede dem for at få mest muligt ud af dine måltider. Fyr op under en gryde (der findes også en bærbar gryde), smid nogle råvarer i, og se, hvilke kulinariske lækkerier der venter dig!

Her er nogle opskrifter, der vil være nyttige i den første del af dit eventyr:

  • Stamella Shroom + Stambulb = Energising Steamed Mushrooms (genopretter udholdenhed og hjerter)
  • Spicy Peppers = Spicy Sautéed Peppers (kold modstand og genopretter hjerter)

Bonustip: Alle de måltider, du har tilberedt, bliver gemt i din opskriftsbog, som du kan se når som helst for at se, hvilke ingredienser du skal bruge for at lave disse retter igen.

8: Lav mere holdbare våben

Ved at smelte materialer til dine våben kan du ud over at øge deres angrebskraft eller give dem unikke effekter øge deres holdbarhed. Det gælder ikke for alle materialer, som du prøver at fusionere, men fx sten, kampsten og monsterdele som horn og hugtænder er alle sikre måder at øge dit våbens holdbarhed på.

Bonustip: Hvis du vil gendanne et smeltet våben til dets oprindelige form, kan du gøre det ved at åbne Inventory, markere våbnet og vælge "Destroy fused material". Vær dog opmærksom på, at du mister det materiale, som du har fusioneret våbnet med.

9: Ultrahand-egenskaben

Ultrahand giver dig mulighed for at samle et objekt op, rotere det og derefter fastgøre det til andre objekter. Det kræver lidt øvelse at styre Ultrahand i starten. Når du flytter noget rundt, vil du se, hvor to genstande vil blive fastgjort (fastgørelsespunktet ligner grøn lim). Vær opmærksom på disse fastgørelsespunkter og du vil kunne bygge komplicerede mekanikker på ingen tid.

Hvis noget ikke blev sat korrekt fast, skal du blot markere den pågældende del og forsigtigt vrikke på højre styrepind for at løsne den.

Bonustip: Nogle Zonai-enheder aktiveres, når du slår på dem med et våben - vær forsigtig med at ramme enheden og ikke resten af konstruktionen. Det er fx ikke en god idé at svinge med en økse på en træbåd...

10: Kom til tops med ascend

Links nye Ascend-evne gør det til en leg at transportere dig lodret opad – og er især praktisk, når du udforsker huler. Ascend er også smart i kamp - uanset om du har brug for at nå et højt udsigtspunkt eller snige dig op bag en Bokoblin, der står i et vagttårn.

Bonustip: Hvis du pludselig finder dig selv omringet af fjender, mens du udforsker en grotte, kan du bruge Ascend til at komme væk i en fart.

11: Tænk kreativt med Recall

Det kan være farligt at rode med tiden… med mindre du bruger Recall-evnen. Prøv at bruge Recall til at spole et objekts bevægelse tilbage fx ved at sende projektiler tilbage til de fjender, der har affyret dem mod dig. Du kan også bruge Recall til at nulstille positionerne for platforme eller køretøjer, såsom en båd, der er drevet væk fra dig.

Bonustip: Recall kan også bruges, mens du befinder dig i køretøjer, hvis du fx har brug for at rette kursen

12: Kast med materialer

Har du ikke nogen pile til at fusionere dine materialer med? Det gør ikke noget. Ud over at bruge våben kan du også kaste med alle materialer. Det være en nyttig afledningsmanøvre at kaste en klump kød efter en Bokoblin, eller du kan fryse en fjende ved at kaste White Chuchu Jelly efter den.

Bonustip: Hvis du ikke er sikker på, hvilken effekt et bestemt materiale kan have, kan du åbne din Inventory og prøve at læse beskrivelsen af det for at få nogle tips til, hvordan det kan bruges.

 

Vi håber, at disse tolv tips kan give dig lidt inspiration til at udforske spillet vidt og bredt, når du tager på eventyr både i og over Hyrule.


Følg os på sociale medier for flere Nintendo-nyheder


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, er en globalt førende virksomhed inden for interaktiv underholdning. Indtil i dag har Nintendo solgt mere end 5 milliarder spil og mere end 790 millioner spilkonsoller verden over. Nintendo har skabt elskede frontfigurer som Mario og Donkey Kong. Nintendo har også lanceret serier som The Legend of Zelda, Metroid og et fænomen som Pokémon. Nintendo producerer og markedsfører hardware og software til Nintendo Switch, Wii U, Wii, Nintendo DS og Nintendo 3DS-familien.

Social media

© Bergsala | Officiel hjemmside for Nintendo i Danmark