Skip to main content

10 tips, der vil gøre dig til Splatoon-prof!

mandag, 5. september 2022
10 tips, der vil gøre dig til Splatoon-prof!
Splatoon 3 er her! Uanset om du er nybegynder eller Splatoon-veteran, har vi samlet nogle tips, som du helt sikkert vil finde nyttige. Vi er Kaldemar og Sendou. Vi er begge mangeårige Splatoon-fans og har vundet de sidste to Splatoon 2 Nordic Championship-turneringer. Her er vores bedste tips, der vil tage dig et skridt (eller ti) tættere på at blive en sand prof til spillet.

1. Bliv fortrolig med bevægelseskontrollen

Siden det første bidrag til serien har Splatoon været kendt for den fremragende implementering af bevægelseskontrollen, hvor håndkontrollens gyroskop fungerer som et tredje joystick af en slags. Du kan justere følsomheden af bevægelseskontrollen, og det er en god idé at gøre netop dette for at finde de indstillinger, der passer bedst til dig. Motion controls kan også slås fra, men stort set alle de bedste spillere bruger dem.

Det er kun naturligt, at denne måde at styre din figur på kan føles lidt underlig, hvis du er nybegynder. Vi anbefaler dog, at du giver bevægelseskontrollen en chance. Du vil efterhånden vænne dig til det, og før du ved af det, vil du undre dig over, hvordan du nogensinde har kunnet spille skydespil med joysticks!

2. Spil også Story Mode

Vi har naturligvis et konkurrencepræget syn på Splatoon, og onlinespil er det sted, hvor vi bruger mest tid på spillet. Alligevel er det uomtvisteligt, at Splatoon-spil altid har indeholdt fremragende Story Modes. Solokampagnen er også en god mulighed til at gøre sig bekendt med spillets grundlæggende begreber samt en række af spillets mange våben. Det er også en rig mulighed for at vænne sig til bevægelseskontrollen.

3. Prøv forskellige våben

Splatoon 3 introducerer to nye våbenklasser i form af Stringers og Splatanas. Alle de gamle våben fra Splatoon 2 er også vendt tilbage. Det betyder, at Splatoon 3 har et stort udvalg af våben at vælge imellem. Så hvilket våben skal du vælge? Det korte svar er, at du skal prøve det hele uden fordomme. Mere erfarne spillere vil ofte fortælle dig, hvilke våben der efter deres mening er stærke, men du bør ikke lade dette påvirke din vurdering for meget. Den generelle mening om de stærkeste våben ændrer sig hele tiden, især når spillet bliver patchet. Det vigtigste er at finde et våben, der fungerer for dig personligt.

Her er en anden tilgang du kan tage. Lad os sige, at du begynder at kunne lide specialvåbnet Crab Tank under spillet af Story Mode. I dette tilfælde vil du måske tjekke alle de våben, der har dette specialvåben. Hvis du på den anden side finder et våben, som du kan lide, men hvis dets speciale ikke passer til dig, skal du ikke bekymre dig. Patches vil bringe en anden variation af hovedvåbnet ind i udvalget.

Thumbnail

4. Spred dit blæk!

Alle nye Splatoon-spillere starter med Turf War, som vil lære dig, at det er vigtigt at dække området. Du vil også finde det vigtigt at sprede dit blæk i andre spilfunktioner. Hvis en del af kortet er dækket af fjendens blæk, er det en meget effektiv måde at blive splattet på, hvis du er lidt uforsigtig. Fjendtligt blæk skader dig og gør dig langsommere. Fjenden kan også gemme sig i sit eget blæk. Vi vil diskutere dette i detaljer senere i artiklen.

Du bør benytte dig af muligheden, når der er en chance for at udvide dit holds område. Det vil gøre det sværere for modstanderen og rykke frem, og du vil have overhånden på alle områder, som du allerede har malet.

5. Bevægelse

Bevægelse er en meget vigtig del af Splatoons gameplay. I dette spil løber og hopper du ikke kun, men du kan også svømme gennem dit blæk og klatre på malede vægge for at nå nye områder. Splatoon 3 tilføjer også to nye mekanikker til dine bevægelsesmuligheder i form af Squid Roll og Squid Surge. Det var allerede vigtigt at have gode bevægelsesfærdigheder i tidligere titler, men med disse nye teknikker vil dette aspekt af spillet kun blive endnu mere udtalt.

Du skal gøre dig selv svær at ramme. Hvis modstanderen har let ved at forudsige dine bevægelser, vil du være et let mål. Det er en udfordring at kombinere godt sigte og bevægelse, men heldigvis kan du øve dette så meget du vil på træningsbanen.

Thumbnail

6. Brug dit speciale kløgtigt

Maling øger også dit special meter. Når måleren er fuld, kan du bruge dit specialvåben. Disse kraftfulde værktøjer har potentiale til at vende kampens gang på et øjeblik. Specials er ret stærke i sig selv, men du kan frigøre deres fulde potentiale ved at arbejde som et team med dine holdkammerater. De nyligt introducerede specials Tacticooler og Wave Breaker er et godt eksempel på dette.

Når du aktiverer Tacticooler, kan hele dit team hente en drink fra det køleskab, du har sat op. Disse drikkevarer øger blandt andet løbehastigheden, svømmehastigheden og respawn-tiden for de spillere, der drikker dem. I betragtning af dette vil du opnå de bedste resultater, hvis alle medlemmer af holdet snupper en af disse lækre drikkevarer.

Wave Breaker er på den anden side et særligt våben, der udsender bølger, som markerer og skader modstanderen, når det aktiveres. Du kan undgå disse bølger ret nemt ved at hoppe over dem. Men her kommer det sjove: Hvis du sætter Wave Breaker op på et område, hvor der er en kamp i gang mellem holdene, bliver situationen lidt klistret for din modstander. Det bliver meget sværere at undvige, hvis modstanderne skal dele deres opmærksomhed mellem bølgerne og dig og dine holdkammeraters krydsild.

Splatoon 3 indeholder en række specials, både gamle og nye. Når du bruger en af dem, skal du forsøge at tænke over, hvordan du kan bruge dem til gavn for hele dit team. Et specialvåben, der bruges langt væk fra alle andre, vil ofte falde lidt til jorden, mens det at bruge flere specials sammen med dine holdkammerater med stor sandsynlighed vil bringe dig tættere på sejren.

Thumbnail

7. Gem dig og snig dig ind på din modstander

En unik ting ved Splatoon er, at du kan gemme dig hvor som helst. Du skal bare dykke ned i dit eget blæk og stå stille for at blive usynlig for dine modstandere. Dette er en perfekt mulighed for at overfalde en modspiller i baghold. Hvis du angriber en intetanende blæksprutte, får du en klar fordel i kampen.

Jo mere dit hold maler, jo flere muligheder har du for at gemme dig. Prøv at vælge dit skjulested på et vigtigt område på kortet, hvor du sandsynligvis vil støde på en modstander, og prøv at undgå at nogen ser, hvor du gemmer dig. Husk også på, at når du vover dig ind i et område med meget fjendtligt blæk, risikerer du selv at blive overfaldet i et baghold.

8. De forskellige game modes

Ved lanceringen har Splatoon 3 fire Anarchy Battle game modes, som er Splat Zone, Tower Control, Rainmaker og Clam Blitz. Alle disse modes har forskellige mål, så det er en god idé at læse den korte forklaring igennem, som spillet giver hver af dem. Fælles for alle modes er, at du skal planlægge din strategi omkring målet. For eksempel er det stadig en god idé, at resten af holdmedlemmerne holder sig relativt tæt på tårnet, selv om kun én person fra dit hold skal være på tårnet i Tower Control. På den måde kan de beskytte den ene makker, der er på tårnet, og denne person kan ligeledes hjælpe resten af holdet i deres kampe, mens de nærmer sig målet.

9. Observér dine omgivelser

Når du først er fortrolig med de grundlæggende ting i Splatoon, er det vigtigt også at observere dine omgivelser. Prøv at holde styr på, hvor dine holdkammerater befinder sig på et givent tidspunkt, så du kan hjælpe dem, hvis det bliver nødvendigt. Det er altid nemmere at vinde kampe med en kammerat på din side frem for alene. Vær også opmærksom på, hvor dine modstandere befinder sig, så du ikke bliver ryger i baghold. En praktisk måde at få oplysninger om hvert holds bevægelser på er at tjekke kortet fra tid til anden ved at trykke på X-knappen. Du kan også holde øje med ikonerne øverst på skærmen, da de fortæller dig, hvilket hold der har fordelen og flere specials til rådighed på et givent tidspunkt. På baggrund af disse oplysninger kan du lettere beslutte, om du skal foretage et offensivt træk, eller om det måske er en bedre idé at holde et forsvar.

10. Stop op og tænk

At lære enhver færdighed effektivt kræver konstant selvevaluering. Spørg dig selv med jævne mellemrum: "Hvad skal jeg gøre lige nu for at vinde denne kamp?" Skal jeg male for at etablere kontrol, eller skal jeg forsøge at eliminere modstanderens spillere? Ville det nu være et godt tidspunkt at nærme sig målet? Hvor er mine holdkammerater og modstanderne? Prøv med andre ord at huske på de ting, der er diskuteret i tips 4-9, og danne en komplet strategi i dit hoved. Splatoon er et spil med højt tempo, og kampene kan vende på få sekunder, så det vil helt sikkert være nyttigt for dig at have evnen til at tilpasse dig hurtigt.

Og du skal endelig ikke bekymre dig, hvis du har svært ved at fokusere på alle de ting, der er nævnt her, samtidig. Ud over Turf War og Anarchy Battles byder Splatoon 3 på en række andre ting at lave, som fx Salmon Run og det helt nye Tableturf Battle. Disse ting kan blandt andet være en god afveksling, hvis du føler dig lidt fastlåst i forhold til at forbedre dit gameplay. Fra tid til anden vil Splatsville også være optaget af de spændende festligheder i Splatfest, som vil introducere dig til de nye Tricolor Turf War-kampe. I sidste ende er det vigtigste, at du spiller i dit eget tempo og har det sjovt! Booyah!

Bonus-tip

Mellem kampene er der masser af stats, som du kan analysere (splats, at blive splattet og brug af specials), og når du er blevet fortrolig med dette, kan du begynde at finpudse din præstation mellem kampene.

I lobbyen kan spillerne få vigtige råd fra Judd (katten) og tilpasse deres tags samt finde et skab, hvor de kan vise deres præstationer frem ved hjælp af genstande, de har fået eller købt.

Thumbnail

Følg os på sociale medier for flere Nintendo-nyheder


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, er en globalt førende virksomhed inden for interaktiv underholdning. Indtil i dag har Nintendo solgt mere end 5 milliarder spil og mere end 790 millioner spilkonsoller verden over. Nintendo har skabt elskede frontfigurer som Mario og Donkey Kong. Nintendo har også lanceret serier som The Legend of Zelda, Metroid og et fænomen som Pokémon. Nintendo producerer og markedsfører hardware og software til Nintendo Switch, Wii U, Wii, Nintendo DS og Nintendo 3DS-familien.

Social media

© Bergsala | Officiel hjemmside for Nintendo i Danmark