fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Pikmin 3

 • Pikmin™ 3 er den næste del af den kritikerroste Pikmin-serie, som blander strategi og action. Her vil du opdage en verden fyldt med mærkelige væsener og tage kommandoen over Pikmin for at overleve.

  Denne spilverden er tætpakket med skatte og fjender, hvilket gør spillet meget mere actionfokuseret og det er fuld af forskellige strategi- og rutealternativer, hvilket igen øger holdbarheden af spillet. Det har taget omkring ti år at udvikle, men i Pikmin 3 blomstrer strategispilkonceptet virkelig i sin fulde HD-pragt!

  Mange bække små

  Pikmin er små, små væsener, der bliver stærkere jo flere de er - en enkelt Pikmin kan ikke gøre særligt meget, men 100 stykker kan udrette desto mere! De findes i flere forskellige varianter og afhængigt af farven, har de forskellige egenskaber. Røde Pikmin kan for eksempel gå gennem ild, blå Pikmin kan gå under vand og gule Pikmin er immune overfor elektricitet.

  Rock Pikmin og Winged Pikmin

  To helt nye Pikmin-typer introduceres i Pikmin 3 - Rock Pikmin og Winged Pikmin. Rock Pikmin ser ud som småsten og bruges til at knuse glas eller knuse en fjendes hårde skal. Winged Pikmin kan flyve og bære ting i luften, hvilket er utroligt praktisk, når du vil fragte ting og sager hjem over marker fyldt med fælder.

  Alph, Brittany og kaptajn Charlie

  Pikmin 3 handler om de små figurer Alph, Brittany og kaptajn Charlie, som er på jagt efter mad, eftersom der er hungersnød på deres hjemplanet. De lander temmeligt ublødt på en ukendt planet, hvor der både er fjendtligt (alle fjender) og venligt (Pikmin) indstillede beboere. Det er disse tre figurer, du kontrollerer i spillet og de igen kan bede Pikmin om hjælp, da de selv er temmeligt forsvarsløse!

  Frugten

  De tre små heltes hjemplanet lider som sagt af hungersnød, men som heldet var, har de opdaget frugt på den nye planet. Dog viser det sig hurtigt, at frugten er vældig, vældig stor, meget større end de kan bære. Her kommer Pikmin ind i billedet, de kan nemlig hjælpe med at bære al frugten tilbage til basen og med at overkomme forhindringer på vejen. Pikmin bliver aldrig trætte af at arbejde, så det skal du ikke bekymre dig om...

  Actionfyldt realtidsstrategi

  I bund og grund er Pikmin 3 et strategispil, men der er ingen spilfelter og det er ikke turbaseret. Du trækker simpelthen Pikmin op af jorden, næsten på samme måde som du trækker ukrudt op. Derefter følger alle Pikmin efter dig og lyder dit mindste vink! Får du øje på en fjende, kaster du Pikmin på den, så tæver de monsteret for dig (eller bliver spist, hvis du sjusker med dit kast) og siden kan du lade den besejrede fjende bringe til din base og forvandle den til endnu flere Pikmin! Du starter med nogle ganske få Pikmin, men snart har du en hel hær!

  Spil med forskellige kontroller

  Du kan vælge mellem at spille ved hjælp af Wii Remote Plus+Nunchuk, Wii U Pro Controller eller Wii U GamePad. Med ny og intuitiv kontrol er det muligt at sigte direkte på genstande og kommandere de små, men mægtige hære på forskellig vis.

  Wii U GamePad

  Wii U GamePad fungerer som et oversigtskort og en radar, som følger Pikmins bevægelser i realtid. Du kan stryge en finger over den trykfølsomme skærm for hurtigt at skifte mellem områder, hvilket gør det utroligt fleksibelt at kommandere flere Pikmin-grupper.

  Wii Remote Plus+Nunchuk

  Med Wii Remote Plus+Nunchuk styrer du sigtet med pegefunktionen. Fordelen ved denne kontrol er, at pegefunktionen er hurtigere og smidigere end styrepinde, så du kan sigte meget præcist meget hurtigt. Du ser stadig kortet på Wii U GamePad, men da du jo ikke holder den i hånden, er det ikke lige så nemt og hurtigt at skifte oversigt eller veksle mellem forskellige områder med denne kontrolmetode.

  Wii U Pro Controller

  Wii U Pro Controller fungerer i princippet ligesom Wii U GamePad, så hvis du bedre kan lide Wii U Pro Controller, er dette kontrolmetoden for dig. Eftersom du ikke holder Wii U GamePad i hånden, er det her heller ikke lige så nemt og hurtigt at skifte oversigt eller veksle mellem forskellige områder.

  Smart-kort

  Kortet i Pikmin 3 er mere end bare en skærm, hvor banen vises fra fugleperspektiv. Først og fremmest ser du, hvor alle dine Pikmin befinder sig, men det virkelig smarte er, at du også kan stryge fingeren over kortet og dermed veksle mellem to områder på banen!

  Pikmin 3 lader dig kontrollere Alph, Brittany og kaptajn Charlie samtidigt, det vil sige, du lader dem udføre tre forskellige opgaver, forskellige steder, samtidigt. Og der kan jo være langt imellem stederne, så det er godt, nemt og hurtigt med kortet at kunne holde øje med, hvad der sker hos dem alle tre.

  Når du stryger fingeren over kortet, er det ikke kun det udzoomede billede på Wii U GamePad som ændrer sig, billedet på tv'et ændres også og viser det aktuelle område. Så når du ændrer kortet på håndkontrollen, ændres spilskærmen altså i realtid. Dette betyder, at du tydeligt kan se, hvad der sker på forskellige dele af banen i løbet af få sekunder, hvilket selvfølgelig kan være afgørende for for eksempel at afsløre fjendtlige tiltag, mens Pikmin er optaget af noget andet.

  Wii U-konsollens kraftige processor og HD-grafik udnyttes til det yderste og resultatet er en veldesignet verden, forbedrede Pikmin-bevægelser og nøje, detaljerede oversigter, som gør det simplere, strategisk at bruge Pikmin.

  Efter at have fuldført et niveau kan du med replay-funktionen se resultatet på enten GamePad eller tv'et. Spol frem og tilbage eller sæt på pause, mens du vurderer den forrige opgave for at afgøre, hvilke alternativer du nu har.

  Tid nok

  I tidligere Pikmin-spil var tiden altid begrænset, så du kun havde et vist antal døgn til at finde alt det, du skulle. I Pikmin 3 er dette system lavet om, så du nu har så mange døgn, du behøver! Der er stadig en begrænsning hver dag, for det er alt for farligt at være ude på planeten ved nattetid, men det totale antal dage er nu ubegrænset.

  Bosskampe

  Der er masser af store, onde monstre i Pikmin 3! De kan være rigtig svære at besejre lige med det samme, men hvis du for eksempel knuser panseret på en boss én dag, kan du komme tilbage næste dag og gøre det af med ham - skaden heler ikke, selv ikke når dagen er slut. Dette tilfører endnu et strategisk element, for skal du satse på at besejre bossen direkte, eller tilføre ham en blivende skade og først gøre en ende på det dagen efter?

  Mission

  Udover hovedspillet indeholder Pikmin 3 også en spilfunktion, som kaldes Mission. Her får du en helt bestemt opgave, for eksempel at besejre en vis boss eller samle tilstrækkeligt med frugt, som du skal udføre så hurtigt som muligt. Mission er mere kompakt og intensivt - og dermed ikke lige så frit - som hovedspillet. Denne spilfunktion er perfekt til dig, der vil finslibe dine færdigheder eller bare udfordre dig selv ved at udføre opgaverne hurtigst muligt.

  Online ranglister

  Pikmin 3 har ranglister online, både for hovedspillet og for Mission. Her kan du se, hvor du ligger på verdensomspændende niveau, hvilket naturligvis forstærker konkurrencelysten og motiverer til at give den en ekstra tand!

  Bingo Battle (multiplayer)

  Bingo Battle har fundet den perfekte balance mellem tur og strategi! Hver spiller starter med et bingokort med mange forskellige symboler - målet er at samle frugter og fjender, som giver bingo!

  Bingo Battle har tolv forskellige baner med tre variationer for hver. Da begge spillere spiller på samme bane, opstår en hel del strategiske valg:

  Saml dine egne skatte

  Du kan selvfølgelig vinde ved at samle de skatte, der kræves for at få bingo (lad dine Pikmin bære dem hen til basen).

  Saml din modstanders skatte

  Opdager du, at din modstander er på jagt efter en vis frugt eller en vis fjende, kan du prøve at snuppe den og bære den hjem, bare for at sabotere! Hold altid øje med, hvad din modstander har gang i!

  Angrib modstanderen

  Hvis du ser, at din egen Pikmin-hær er din modstanders overlegen, er det slet ikke dumt at gå til angreb! At gøre det af med alle modstanderens Pikmin kan være yderst effektivt, da det både vil forvirre og irritere din modstander.

  Roulette

  OK, roulette er mere held end strategi. Visse genstande lader dig snurre hjulet og få en bonus, som enten er vældig god for dig eller rigtig dårlig for din modstander. Lidt strategi er der dog - skal du satse på at samle disse skatteeller prioritere bingoskattene og forsøge at vinde så hurtigt som muligt?


Pikmin 3

Release-dato: 26. juli 2013
System: Wii U
Kategori: Eventyr, Strategi
Spillere: 1-2 Lokalt
Multiplayer-funktioner: Samtidigt
Controllers:
Aldersmærkning:
Udgiver: Nintendo
Udvikler: Nintendo
Distributør: Bergsala
Sprog:
Egenskaber: Internet, Miiverse-integration, Demoversion tilgængelig, Betal for DLC, Off TV Play