• PRODUKTINFORMATION
  • Udgiver:
  • Nintendo
  • Release-dato:
  • 30 november 2012
  • Onlinestøtte:
  • Ja

Wii U - spil er for alle! Også dig!

Wii U med Wii U GamePad revolutionerer måden at spille på!

I november 2012, næsten seks år efter Wii-lanceringen, lancerede Nintendo den helt nye spilkonsol Wii U! Du kan selvfølgelig fortsat spille dine Wii-spil på Wii U, da konsollen er bagudkompatibel, men derudover åbner Wii U op for en helt ny spilverden med en masse nye Wii U-spil!

Nye måder at spille på

Wii U skaber unikke spilmuligheder blandet andet ved at dit tv og Wii U GamePad fungerer som to integrerede skærme, der tillader "asymmetrisk" gameplay, hvor hver spiller kan have forskellige mål, udfordringer og synsvinkler inden for samme delte spiloplevelse.

Wii U og Wii U GamePad

Wii U er navnet på selve konsollen og Wii U GamePad er den helt nye håndkontrol med indbygget trykfølsom skærm. Wii U GamePad er standardkontrollen til Wii U, men du kan også bruge mange af de andre Wii-kontroller til Wii U. Wii U GamePad kan ikke bruges til Wii, da den er udviklet til brug sammen med Wii U, og den skal hele tiden have trådløs kontakt med Wii U-konsollen - du kan altså ikke tage den med dig som en bærbar spilkonsol.

Brug tilbehør fra Wii

Indehavere af Wii vil sætte pris på, at stort set alt udstyr til Wii er kompatibelt med Wii U. For Wii U-købere, som ikke har en Wii, har Nintendo lavet et Wii Remote Plus Additional Set, indeholdende en Wii Remote Plus, Nunchuk og sensorbar. Det meste Wii download software er også kompatibelt med Wii U, hvilket betyder, at tidligere indkøbte WiiWare- og Virtual Console-titler kan overføres til Wii U-konsollen.

Konsolpakker

Wii U findes i flere forskellige konsolpakker. Her til højre under billederne kan du se, hvad de forskellige pakker indeholder, men vær opmærksom på, at nogen af dem lanceres i begrænset oplag og kan være udsolgt.

Spil inkluderet i en hardwarepakke kan leveres på forskellige måder. Spillet kan findes på fysisk spildisk, være præinstalleret eller evt. skal du selv downloade spillet fra Nintendo eShop. Nogle pakker er tilgængelige i forskellige versioner, dels med præinstallerede spil, dels med fysisk spildisk. Det fremgår altid af emballagen hos forhandleren.

Hvad angår prisen, er det helt op til den enkelte forhandler. Kontakt din Nintendo-forhandler og hør, hvilken pris der gælder hos dem.

Teknisk information

Selve konsollen er omkring 4,5 cm høj, 26,7 cm lang, 17 cm bred og vejer 1,5 kg. Konsollen understøtter op til to Wii U GamePads, op til fire Wii Remote-, Wii Remote Plus- eller Wii U Pro-kontrollere samt Wii-tilbehør som Nunchuk, Classic Controller og Wii Balance Board.

Processoren er en IBM Power®-baseret processor og grafikprocessoren er en AMD Radeon™-baseret High Definition GPU. Konsollen anvender intern flashhukommelse, men understøtter også SD-kort og ekstern USB-lagring. Spillene kommer på optiske Wii U-diske, og konsollen er bagudkompatibel med Wii og afspiller dermed også Wii-spildiske. Konsollen er i HD og understøtter 1080p, 1080i, 720p, 480p og 480i. Kompatible kabler inkluderer HDMI, D-Terminal (kun i Japan), komponentkabel, RGB-kabel, S-video Stereo AV og normal AV. Af lyd leverer konsollen digital, sekskanalers PCM-output via HDMI-kabel eller analog lyd via AV Multi Out-forbindelse.

Wii U har et indbygget trådløst netværkskort (IEEE 802.11b/g/n), fire USB 2.0-koblinger - to foran og to bagpå - som understøtter Wii LAN Adapter.

USB-lagring

Lagring via USB understøttes, og du kan tilslutte en ekstern harddisk på op til 2TB! Nintendos tanke i forhold til den relativt lille hukommelse inkluderet i konsollen er ikke at påtvinge konsumenterne mere hukommelse end de behøver og dermed også holde prisen nede. Det er ikke alle købere af Wii U, der får brug for 32GB, derfor fås også den billigere Basic-model med 8GB.

SD-kort

Du kan derudover anvende SD-kort til at gemme Virtual Console-, WiiWare- og andet data fra Wii. Hvis du allerede har et SD-kort til din Wii, kan du også bruge dette til Wii U, når du flytter alt over.
Du kan også bruge SD-kort til at gemme Wii U-data på, men så skal du tilslutte det via en kortlæser som tilkobles Wii U via USB. Du kan ikke sætte kortet direkte i konsollen til dette formål.

Hvad bruges hukommelsen til?

Hukommelsen i Wii U bruges til forskellige ting. Du kan downloade hele spil og gemme dem i hukommelsen i stedet for at købe spillet på en disk i en butik, og du kan også downloade og lagre spilopdateringer, såkaldte Add-on Content, direkte i hukommelsen. Alt efter hvad du bedst kan lide, har du brug for mere eller mindre "lagerplads" - køber du dine spil på disk i butik, har du brug for mindre hukommelse, da al spildata jo ligger på disken, men vil du hellere downloade dine spil direkte fra internettet og have alt samlet, har du brug for mere hukommelse.

Her skal det lige indskydes, at denne type hukommelse intet har at gøre med den grafiske præstation, det handler kun om, hvor meget data du kan lagre.

Spildiske

Wii U læser Wii U- og Wii-spildiske. De nye Wii U-diske rummer hele 25GB og er Nintendos eget format. Maksimal læsehastighed er 22,5MB/sekund.

Opdatering af Wii U efter køb

Når du har anskaffet en Wii U, skal du som det første udføre en netværksopdatering for at kunne anvende Nintendo eShop, Miiverse og webbrowseren.
I øvrigt er det en god idé altid at have den seneste systemversion for at spil og programmer kan fungere perfekt. Du kan se den aktuelle version under System Settings, som du finder i hovedmenuen.

Miiverse

Miiverse er et helt nyt kommunikationssystem, der lader spillere fra hele verden dele oplevelser, diskutere spil og opdage nyt indhold. Med din personlige Mii-figur tager du på tur i Miiverse og ser spil, programmer og underholdningsindhold, som du enten lige har købt, udtrykt interesse for at vide mere om eller som dine venner bruger eller diskuterer. Her kan du invitere venner til spil, stille spørgsmål om et svært sted i et spil eller opdage nye elementer i dine yndlingsspil, som du ellers aldrig havde opdaget. Efter en svær dåd er veloverstået eller et andet stolt øjeblik kan spillerne pause sit spil eller program og poste besked om det i Miiverse-community.

Videochat og webbrowser

Med det indbyggede kamera i Wii U GamePad kan du kontakte og chatte med andre Wii U-indehavere i realtid. En integreret webbrowser lader dig surfe på internettet med både Wii U GamePad-kontrollen og dit tv. Wii U GamePad kan også bruges som remotekontrol til dit tv og udføre simple operationer som kanalskifte og volumenkontrol.

Her til højre finder du link til mere specifikke emner vedrørende Wii U-konsollen.

Del |