• PRODUKTINFORMATION
 • Release-dato:
 • 3 april 2009
 • Onlinestøtte:
 • Ja

Nintendo DSi

Dette er konsollen for dig, der vil have det nyeste og ikke vil nøjes med det næstbedste! Nintendo DSi fås i seks farver: hvid, sort, lyseblå, blå metallic, rød og pink.

Hvad er Nintendo DSi?

Nintendo DSi er den nyeste, bærbare spilkonsol fra Nintendo. Til forskel fra Nintendos tidligere bærbare konsoller er Nintendo DSi mere end bare en spilkonsol. Du kan bruge den som kamera, lytte til musik med den og downloade nye programmer på dens indbyggede flash-hukommelse.

Hvad adskiller Nintendo DSi fra Nintendo DS Lite?

Nintendo DSi indeholder (jævnført med Nintendo DS Lite):

 DSi-highlights_danish
DSi-highlights_danish

 • 12 % smallere
 • Lidt bredere
 • Samme type "faste" knapper som Nintendo DS, altså ikke de "bløde" knapper på Nintendo DS Lite
 • Større skærme med mere lysstyrke
 • Højere kvalitet og volumen på lyden fra højtalerne
 • To indbyggede kameraer, et på ydersiden (til at fotografere omgivelserne) og et på indersiden (til at fotografere dig selv)
 • Indbygget musikafspiller, der kan spille din yndlingsmusik i AAC-format
 • 256 MB flash-hukommelse, der anvendes til at gemme billeder, programmer og musik
 • Indgang til SD-kort, der også læser SDHC-kort
 • Internetmulighed i form af Operas webbrowser
 • DSi Shop, onlinebutik, der tilbyder spil og programmer til download, som gemmes direkte på konsollens indbyggede flash-hukommelse
 • Spil kan tages ud og sættes i uden først at slå strømmen fra
 • Skærmenes lysstyrke kan ændres midt i et spil, du behøver ikke længere gøre det fra hovedmenuen
 • Hurtigere processor og mere RAM
 • Indgang til Game Boy Advance-spil er sløjfet

Hvor meget koster Nintendo DSi?

Prisen på Nintendo DSi bestemmes udelukkende af butikkerne rundt omkring i Danmark. Kontakt venligst din lokale forhandler!

Hvordan fungerer de to kameraer?

Med de to indbyggede kameraer kan du tage billeder med en opløsning på 640x480 punkter. Med Nintendo DSi kan du manipulere med billederne, INDEN du tager dem. Der er en mængde sjove muligheder for at eksperimentere med dine billleder, fx kan et ansigtsudtryk ændres fra trist til glad, eller billederne kan forvrænges på samme måde som i en spejlsal i Det Mystiske Hus.

Nintendo DSi indeholder et fotoalbum, hvorfra man via et SD-kort kan overføre billeder til sin pc eller Wii (men ikke omvendt). Billeder, som du overfører til Wii, kan du dele med venner via WiiConnect24. Kameraerne "ser" desuden bevægelser og genkender ansigter, hvilket åbner for en helt ny type bærbare spiloplevelser.

Hvad adskiller musikafspilleren fra min MP3-afspiller?

Med Nintendo DSi kan du påvirke dine yndlingsmelodier på forskellige måder. Fx kan du forhøje en melodis tone eller sætte tempoet ned, så alt går laaangsomt. Du kan også påvirke melodierne med forskellige lydstilarter. Test fx, hvordan din favoritsang lyder med 8-bit-filter!

Du kan endda indspille din egne optagelser med mikrofonen i Nintendo DSi, og påvirke dem på samme måder som beskrevet ovenfor.

Bemærk venligst, at Nintendo DSi kun kan afspille musik i AAC-format (filnavn m4a). Bemærk, at Nintendo DSi bare kan indlæse 100 musikfiler per mappe. Ønsker du flere musikfiler, skal du fordele dem på flere mapper. Her følger de begrænsninger, der gælder SD-kortet:

Antal musikfiler: 3000
Antal mapper: 1000
Antal musikfiler per mappe: 100
Antal billeder: 3000

Hvordan konverterer jeg mine MP3- og WMA-filer til .m4a?

På internettet findes der forskellige programmer, du kan downloade til formålet, blandt andet programmet Free Audio Converter, der - som navnet antyder - er ganske gratis.

Hvad er DSi Shop?

Er du indehaver af en Wii, aner du nok allerede svaret. DSi Shop fungerer i princippet på samme måde som Wii Shop Channel. Kender du ikke til Wii, kan DSi beskrives som en onlinebutik, hvor du kan købe spil og programmer, som du kan gemme på den indbyggede flash-hukommelse i Nintendo DSi. Valutaen i DSi Shop hedder Nintendo Points.

Hvorfor har Nintendo DSi ikke en Game Boy Advance-indgang som de andre modeller? Kan jeg da ikke spille Game Boy Advance-spil på Nintendo DSi?

Da Nintendo DSi er smallere end Nintendo DS Lite, blev der ganske enkelt ikke plads til Game Boy Advance-indgangen. Du kan altså ikke spille Game Boy Advance-spil på Nintendo DSi, ligesom du heller ikke kan anvende tilbehør, der benytter sig af GBA-indgangen, såsom Guitar Grib og Nintendo DS Rumble Pak. Det er heller ikke muligt at overføre Pokémon til Pokémon Diamond Version, Pokémon Pearl Version og Pokémon Platinum Version fra GBA-spillene Pokémon Ruby Version, Pokémon Sapphire Version, Pokémon Emerald Version, Pokémon LeafGreen Version og Pokémon FireRed Version med Nintendo DSi.

Kan jeg spille alle mine Nintendo DS-spil på Nintendo DSi, og vil mine Nintendo DS-spil se bedre ud nu, når hardwaren er hurtigere og indeholder mere RAM?

Alle Nintendo DS-spil fungerer på Nintendo DSi (bortset fra Guitar Hero-spil og andre spil, der benytter sig af Game Boy Advance-indgangen), men de vil ikke se bedre ud, ud over at billederne bliver større og lysere på DSi-skærmene.

Hvad vil det sige, at Nintendo DSi er kompatibel med SDHC-kort?

SDHC står for Secure Digital High Capacity og betyder i praksis, at Nintendo DSi kan tage SD-kort, der er 4 GB og større.

Jeg har et spørgsmål om Nintendo DSi, der ikke bliver nævnt herover. Hvordan får jeg svar på det?

Du skal da være velkommen til at skrive til: info@bergsala.dk

og stille spørgsmål om Nintendo DSi. Vi kan ikke garantere, at der findes svar på alt, men vi skal gøre vores bedste!

Del |