• PRODUKTINFORMATION
 • Genre:
 • Action
 • Puzzle
 • PEGI:
 • 3plus
 • Konsol:
 • Nintendo DS
 • Antal spillere offline:
 • 1
 • Udgiver:
 • Nintendo
 • Distributør:
 • Bergsala
 • Release-dato:
 • 11 marts 2005

Wario Ware: Touched!

Wario Ware Touched! er et spil, der rigtigt godt viser, hvilke unikke egenskaber Nintendo DS besidder. Det her spil ville ikke kunne laves til nogen anden konsol, bærbar eller stationær, hvor kraftfuld den end er. I Warios seneste spil er det ikke grafikken man lægger mærke til først, men for en gangs skyld er det den nyskabende måde spillet styres på.

I Wario Ware: Touched! Bruges hverken styreknappen eller nogen af de andre knapper (ud over et par enkelte undtagelser). Her styres alting nemlig med touch screenen og mikrofonen. Spillets oplæg er på samme måde som i tidligere Wario Ware-spil, hvilket betyder, at du som spiller må klare vanvittige minispil i et højt tempo. Det gælder om at kunne omstille hjernen hurtigt efter hvert klaret minispil, have en hurtig reaktionsevne og bare give den gas i hver ny udfordring man stilles overfor. Hvis man tvivler et sekund, kan det være for sent.

Mere fleksibelt

Forskellen fra tidligere spil i serien er helt sikkert brugen af touch screenen og mikrofonen. Det er helt klart en anderledes fornemmelse at tegne en linje direkte på skærmen i stedet for at bruge en styreknap i kombination med A-knappen. Denne mulighed betyder også, at minispillene bliver mere fleksible. I et af dem skal du for eksempel tegne en linje på en skibakke, hvor en slalomløber skal løbe. Finessen er at du kan tegne denne linje fuldstændig som du vil, så længe den går mellem flagene der står i bakken. Bliver linjen for lang, når slalomløberen ikke i mål, før tiden er udløbet. Så leg ikke for meget rundt, selvom det er fristende!
Det findes mange flere typer af minispil, hvoraf en del går ud på at puste eller direkte at skrige i mikrofonen på Nintendo DS!

Gamle favoritter og nye udfordringer

Det gamle hold fra Wario Ware Inc. Minigame Mania er på plads også denne gang, plus et par nye ansigter, deriblandt den tvære pige Ashley, robotten Mike og i princippet hele Jimmys slægt. Hver figur har sit eget tema, i Dr. Crygors spil skal du for eksempel tegne cirkler eller rotere forskellige genstande og Jimmy lader dig gnide indtil du ikke orker at gnide mere! Her følger nogle figurer og deres minispil:

Wario: Warios minispil går som oftest ud på ganske enkelt at trykke på touch screenen. Det kan handle om at baldre balloner, trykke stiften ud af en pen eller spille en melodi på klaver. Det her er enkle minispil og oplagte til at prøve, hvordan touch screenen fungerer.

Mona: Hvis Mona fortsætter i samme stil, har hun snart skaffet sig det rygte, at hun producerer (om muligt) endnu mere vanvittige minispil end de øvrige på holdet i Wario Ware: Touched! Temaet i disse spil er at skære, hugge og trække på en række forskellige måder. Eller hvad med at trække toiletpapir ud, malke en ko eller skære hængende snot af. Håber ikke jeg forstyrrede dig midt i maden…

Dr. Crygor: Terminato… jeg mener Dr. Crygors sammenkog af minispil har rotation som tema, ganske passende til denne rundtossede læge, hvis du spørger mig. Et af minispillene går ud på at trække en propelflyver i gang. I et andet spil skal du vride på en vandhane, så et glas fyldes med vand. Men du må ikke vride for meget, for så løber det over. Her gælder det om at have styr på begge skærme samtidigt.

Mike: AAAH! Mikes spil er specielle, da de kræver at du puster (eller skriger, hvis du ikke har noget imod at være pinlig) i mikrofonen for at vinde. Du skal for eksempel slubre en drik i dig, og det klarer du ved at lave en slubrende lyd i mikrofonen, så glasset på skærmen tømmes! Der mangler kun, at det også smager af noget!

Jimmy: Hvis du har masser af energi, skal du spille Jimmys minispil. Her gnubbes og skrabes der for fulde gardiner, det være sig når det gælder om at stryge skjorter eller skrabe mønter frem. Du får endda chancen for at klappe en hund, men du kan være helt rolig, for selvom du kan røre hunden, så kan hunden ikke røre dig!

Kat and Ana: De her minispil går ofte ud på at trække en linje mellem to punkter. Det lyder måske ikke så sjovt, men det smarte er, at du kan tegne denne linje præcis som du vil. Som eksempel kan nævnes boss-spillet, hvor du skal få en bold til at springe til månen! Det lader sig gøre ved at tegne en platform (eller en linje, om man vil) og lade bolden springe på denne. Platformen kan tegnes hvor som helst, så længe den er lige! Hvis du tegner en hældende platform, vil bolden hoppe skævt, hvis du tegner den lige, vil bolden springe lige op. Helt klart et af de mest nyskabende minispil i hele Wario Ware: Touched!

Andre spil: Når du klarer forskellige udfordringer i de almindelige spil, bliver der låst en række ekstraspil op. Disse spil har ingen mål eller point man kan opnå, men de kan være sjovt tidsfordriv. Et af spillene går ud på at puste på en kop varm te, så en gammel dame kan drikke den uden at brænde tungen. I et andet spil skal du blæse bobler ved, helt enkelt, at puste i din Nintendo DS. Hvis du blæser forsigtigt kommer der mange små bobler. Blæser du til, bliver det en kæmpebobbel. Men det vildeste er nok alligevel mundspillet. Det går nemlig udmærket at bruge Nintendo DS som et mundspil i ordets egentlige betydning. Blæs i mikrofonen og brug knapperne på konsollen for at bestemme tonerne. Helt vildt!

Del |

 • BILLEDER