• INFORMATION
  • Konsol:
  • Nintendo 3DS
  • Kategori:
  • Hardware & konsoller

Nintendo 3DS – ofte stillede spørgsmål

Her finder du de mest stillede spørgsmål og svar om Nintendo 3DS.

Er Nintendo 3DS en ny model af Nintendo DS?

Nej. Nintendo 3DS er en helt ny, håndholdt spilkonsol og ikke den femte model af Nintendo DS. Sådan her ser det ud:

Disse konsoller spiller alle Nintendo DS-spil:

  • Nintendo DS
  • Nintendo DS Lite
  • Nintendo DSi
  • Nintendo DSi XL

Denne konsol spiller alle* Nintendo DS-spil OG alle Nintendo 3DS-spil:

  • Nintendo 3DS

Kan jeg virkelig spille ALLE mine Nintendo DS-spil på Nintendo 3DS?

* Ja, så godt som alle. De få undtagelser er Nintendo DS-spil, der gør brug af Game Boy Advance-indgangen, som ikke findes på Nintendo 3DS. Du kan fx uden problemer spille Pokémon Platinum Version, men du kan ikke overføre Pokémon fra Game Boy Advance-spillene, som du kan på en Nintendo DS eller Nintendo DS Lite.

Ud over disse undtagelser er alle andre Nintendo DS-spil fuldt kompatible med Nintendo 3DS, både når det gælder multiplayer og onlinespil. Du kan endda spille Nintendo DS-spil i multiplayer mod spillere, som har en Nintendo DS-konsol, selvom du selv har en Nintendo 3DS.

Kan jeg spille de nye Nintendo 3DS-spil på min gamle Nintendo DS?

Nej. Nintendo 3DS er som sagt ikke en ny model af Nintendo DS, men en helt ny konsol på egne præmisser. Ingen Nintendo 3DS-spil fungerer på nogen af de fire Nintendo DS-modeller. Faktum er, at spilkortene til Nintendo 3DS har en anden facon, så de kan slet ikke indsættes i nogen af de fire Nintendo DS-modeller.

Er Nintendo 3DS ikke bare en Nintendo DS med 3D-skærm?

Næppe. Selvom navnene kan virke forvirrende ens og konsollerne ligner hinanden set udefra, er der meget mere end 3D-skærmen, der adskiller dem fra hinanden.

Følgende funktioner og egenskaber findes ikke i nogen af Nintendo DS-modellerne, men er eksklusive for Nintendo 3DS:

StreetPass: Sender forskellige typer data (alt efter spil) til andre Nintendo 3DS-indehavere, mens konsollen er i "Sleep Mode" i din taske eller lomme. Denne proces sker altså automatisk, uden at du behøver at gøre noget. De spil, hvis data udsendes, behøver ikke engang være isat konsollen, for at det fungerer.

SpotPass: Sender og modtager data via internettet. Fungerer nogenlunde som StreetPass, men globalt i stedet for lokalt. Det eneste, der kræves, er, at din Nintendo 3DS befinder sig i nærheden af et trådløst netværk, som den er blevet registreret på.

Kraftig grafik: Grafikken på Nintendo 3DS er mindst lige så god som den på Wii - og desuden i ægte 3D. Grafikken er blevet mærkant bedre end på Nintendo DS.

Indspil film i 3D*: Med 3D-kameraerne i Nintendo 3DS kan du indspille 3D-film, som kan vare op til ti minutter! Du kan naturligvis også fotografere i både 2D og 3D.

SD-kort medfølger: Når du køber Nintendo 3DS medfølger et SD-kort med 2GB til ekstra data som musik, film og spil.

Multitasking: Med Nintendo 3DS kan du bruge internettet, tjekke vennelisten eller tage noter på den indbyggede notesblok, mens et spil er i gang.

Nintendo Video: Med SpotPass aktiveret downloader din Nintendo 3DS automatisk nye filmklip, som du kan se. Blandt andet bliver videoklip fra Eurosport tilgængelige i 3D. Det eneste, der kræves, er, at din Nintendo 3DS befinder sig i nærheden af et trådløst netværk, som den er blevet registreret på.

* Det bliver muligt at filme med din Nintendo 3DS efter en gratis systemopdatering, der bliver tilgængelig i slutningen af november.

Kan man spille Nintendo 3DS i 2D?

Javist. Konsollen har en 3D-dybdekontrol på højre side af 3D-skærmen, hvor du altid kan justere styrken på 3D-effekten eller slukke helt for den, så du spiller i 2D. Alle Nintendo 3DS-spil kan spilles i 2D, hvis du foretrækker det. Valget mellem 2D og 3D er helt op til dig!

Jeg har hørt, at ægte 3D er farligt for yngre børn. Kan jeg købe en Nintendo 3DS til mit barn uden risiko for øjenskader?

Ja, det kan du! Nintendo anbefaler, at børn på seks år eller yngre spiller i 2D, men det betyder ikke, at konsollen er farlig for yngre børn.

Som forælder kan du nemlig aktivere forældrekontrolfunktionen (Parental Controls) i Nintendo 3DS med en PIN-kode, som forhindrer brug af 3D-effekten på konsollen, hvis du ikke har PIN-koden.

På denne måde behøver du ikke konstant våge over dit barns spilvaner, da du kan indstille forældrekontrollen til at passe til dit barns behov, fx ingen adgang til 3D-effekt og onlinespil. Det vigtige er, at du foretager indstillingerne, inden barnet begynder at spille på sin nye konsol. I Nintendo 3DS-manualen, som følger med konsollen, finder du tydelige anvisninger til disse indstillinger på dansk.

Del |