• INFORMATION
  • Konsol:
  • Nintendo DS
  • Kategori:
  • Spil & programmer

Nintendogs - hvordan kommer jeg godt i gang?

Vi har netop fået spillet, men vi får ikke lov til at gøre andet end at klappe vovsen!? - For at komme videre i spillet skal hunden lære sit navn og efterfølgende skal man lære den at ”sitte”. Herefter vil alle de andre menuer komme frem, og man kan komme rigtigt i gang med spillet.

Det er vigtigt, når du forsøger at lære din hund sit navn, at du taler tydeligt, holder DS'en normalt foran dig, dvs. ca. 30 cm fra din mund, og at du sidder et sted, hvor der ingen larm er. Det skal være den samme person, der taler, og navnet skal udtales på samme måde hver gang. Når hunden har hørt og forstået dig, vil der oven over dens hoved dukke en lysende elpære op. Hunden skal forstå sit navn 6-10 gange i træk, inden det vil komme frem på skærmen, at den har lært sit navn. Herefter vil du blive bedt om at kalde på hunden. Når den reagerer på, at man kalder dens navn, vil den gø. Det er vigtigt, at man belønner sin hund ved at nusse den på hovedet, når den har reageret på at høre sit navn.

Når hunden har lært sit navn, skal den lære at sætte sig på kommando. Her gælder det også om at sige kommanoden på samme måde og sidde et sted uden larm. Man starter med at trække stylusen fra toppen af skærmen, ned over hundens hoved. Herefter vil den sætte sig og en elpære vil dukke op i øverste højre hjørne. Tryk på elpæren, og sig herefter "sit". Når hunden har forstået, hvad du siger, vil der dukke en lysende elpære op over hovedet på hunden. Tag fat i elpæren med stylusen og før den ned til hundens mund. Igen skal hunden forstå kommandoen flere gange i træk, inden den har lært at sidde ned på kommando.

Når hunden har lært både sit navn og at sidde ned på kommando, vil du blive bedt om at demonstrere det. Du skal kalde på hunden ved at sige dens navn, og herefter skal du bede den sætte sig. Når hunden lystrer, skal du nusse den på hovedet.

Efter hunden har lært sit navn og har lært at sætte sig på kommando, vil resten af spillet blive låst op og du kan give hunden mad, gå tur med den, bade den osv.

Hvis du stadig oplever problemer med at komme ind til selve spillet, kan du forsøge dig med at "resette" spillet og starte igen, hvor du vælger en hund, der er lettere at have med at gøre. Når man vælger hund i kennelen, kan man, inden man bestemmer sig, læse om de forskellige hundes personligheder. Dvs. at har man valgt sig en hund, der er drillesyg og meget selvstændig, kan det gøre træningen sværere. Dette er for at gøre spillet så realistisk som muligt.

Spillet resettes ved at starte DS'en, vælge Nintendogs-spillet i menuen og herefter holde begge skulderknapper, L og R, inde (hvis man holder på DS'en med begge hænder, sidder de til pegefingrene) og samtidig holde A-, B-, X- og Y-knappen inde (alle fire knapper ved højre tommelfinger). Herefter kommer en menu frem, hvor du vil blive spurgt, om du vil slette al data, der er gemt på spillet. Hertil svarer du "yes"! Nu er du klar til at prøve igen.

God fornøjelse!

Del |