MARIO TENNIS OPEN - Tennisregler og spilkontrol

Her på siden kan du læse om tennisreglerne og spilkontrollen.

Tennisreglerne

Du ved sikkert, at tennis går ud på at slå bolden over til modstanderens banehalvdel, således at han ikke når den, men der er en del regler, som du er nødt til at vide lidt om, inden du begiver dig ud på Centre Court!

Hver bold starter med, at en spiller server diagonalt over banen til modstanderens banehalvdel. Siden gælder det om at slå til bolden, så modstanderen ikke kan nå at slå den tilbage - rører bolden banen to gange, ryger ud eller stoppes af nettet er det slut.

Pointene kaldes 15, 30 og 40. Står du på 40 og vinder bolden, vinder du et parti (står begge spillere på 40 skal partiet vindes med mindst to point), og vinder du seks partier, har du vundet et sæt. Den spiller, som først vinder mellem to og fem sæt, alt efter reglerne, vinder kampen!

Man skiftes til at serve mellem partierne, og der veksles mellem højre og venstre banehalvdel. Vinder du modstanderens serveparti, siges det, at du har "brudt" hans serv - den som server er nemlig klart i fordel. En spiller har to server, misser han dem begge, får modstanderen point!

tennis_court

En tennisbane er opdelt af en masse linjer, som alle har en funktion. Se billedet herover:

Baglinjen (1). Bolden må ikke ryge udenfor denne linje, for så er den... ude. Når du server, må du ikke bevæge dig væk fra baglinjen før bolden er i spil, mens den spiller, som skal tage imod serven, frit kan bevæge sig på sin banehalvdel.

Servelinjen og midterlinjen (2 og 3). Når du server, skal din bold lande indenfor ruderne, som udgøres af disse to linjer. Server du fra højre side, skal bolden diagonalt over banen og lande i modstanderens højre felt og omvendt.

Singlelinjen (4). Når to personer spiller (single) må bolden ikke lande udenfor singlelinjen. Singlelinjen udgør sammen med baglinjen den egentlige spilbane i en singlekamp.

Doublelinjen (5). Når fire personer spiller (double) må bolden gerne lande udenfor singlelinjen, men ikke udenfor doublelinjen. Banen er altså større i en doublekamp.

Midtermarkering (6). Når du server, skal du stå på den rette side af midtermarkeringen. Den er også god at forholde sig til, når du efter et slag vil tilbage til midten af banen for at have bedst mulig udgangsposition for det næste slag.

Nettet (7). Modstandernes banehalvdele adskilles af et net. "Netrullere" er bolde som lige akkurat strejfer netkanten og derved bliver ekstremt svære at bedømme. Er man rigtig høflig i tennis, siger man undskyld til modstanderen, når man slår en netruller (hvilket du nok ikke skal regne med at høre fra Wario). Hvis du derimod server, og bolden strejfer nettet, men er inde, er der omserv - uanset om modstanderen når bolden eller ej.

Spilkontrol

MARIO TENNIS OPEN byder på flere forskellige alternativer når det gælder spilkontrol, så der er noget for enhver. Veteraner vil foretrække knapperne, hvormed der er direkte og præcis kontrol, mens nybegyndere nok hellere vil bruge ikonerne på touch-screenen til at udføre forskellige slag. Er du vant til tennis i Wii Sports, er Direct Mode lige noget for dig! Her anvender du bevægelseskontrollen til at sigte, og din figur bevæger sig automatisk efter bolden, men hvis du vil, kan du bruge styrepladen og selv styre dette også. Bemærk at 3D-effekten automatisk slukkes i Direct Mode.

MTO_Direct-Mode

Slag i MARIO TENNIS OPEN

Simple Shot

Ganske simpelt et normalt slag, hverken mere eller mindre.

MTO_Simple-Shot

Topspin

Bolde, der går højt og øger farten efter at de er landet én gang. Anvendes med fordel i offensiven.

MTO_Top-Spin

Flat

Hurtigste slag, men helt uden skrue.

MTO_Flat

Slice

Modsætningen til Topspin. Slice ligger lavt og hopper langsomt - de kan vinde vigtige tiendedele for dig, når du er presset tilbage af modstanderen.

MTO_Slice

Lob

Går modstanderen frem til nettet og afskærer vinklerne, kan det være svært at få bolden forbi. Slå en Lob over ham!

MTO_Lob

Drop Shot

Slå en drilsk stopbold, der lige præcis går over nettet og lander - perfekt mod hurtige figurer som Yoshi, der dækker baglinjen med bravur. Skal dog ikke misbruges, da modstanderen nemt kan springe frem og give igen, hvis det lykkes ham at aflæse dit spil.

MTO_Drop-Shot

Chance Shot

Chance Shot er helt nyt i MARIO TENNIS OPEN og viser sig i form af forskelligfarvede områder, der dukker op på banen. Farverne afslører hvilket slag, der er det mest effektive i dette tilfælde. Udnyt dette til din fordel!

MTO_Chance-Shot

En professionel oplader sine slag

Når du har lært det grundlæggende, er det tid til at oplade dine slag! Når du påbegynder en opladning, kan du ikke flytte dig. For at dette skal lykkes, skal du være god til at aflæse modstanderens spil. Opladede slag er uhyrligt meget hårdere og giver dig straks overtaget i boldduellen. Men tænk dig godt om og bliv ikke for ivrig! Står du det forkerte sted på banen, vil du slå et klassisk "luftsving"!

Tilbage til hovedsiden

Matchtyper og multiplayer

Spillere og figurer

Baner

The Yoshi Chase

Del |

  • FILM
  • MARIO TENNIS OPEN - Direct Mode
  • MARIO TENNIS OPEN - Simple Shot
  • MARIO TENNIS OPEN - Topspin