• PRODUKTINFORMATION
 • Udgiver:
 • Nintendo
 • Release-dato:
 • 25 marts 2011
 • Onlinestøtte:
 • Ja

Nintendo 3DS gør spillene levende med ægte 3D

Nintendo præsenterer fremtiden inden for håndholdte konsoller med Nintendo 3DS, der kan vise ægte 3D uden brug af specialbriller. Selve 3D-effekten må man bare opleve; det er nemlig ikke muligt at se den gengivet på hverken film eller billede!

dk_forklaring_3ds

Nintendo 3DS findes i et varieret udvalg af farver og i diverse bundles med spil, som du kan se på billederne. Nintendo 3DS-bundles udgives typisk i begrænset oplag, så spørg din forhandler!

Velkommen til en ny verden i 3D uden briller

Med den fantastiske nye spilkonsol Nintendo 3DS kan du opleve spil i 3D uden brug af fjollede briller eller andet tilbehør. For første gang nogensinde får et spil som The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D en naturlig dybde, som man ellers bare kunne drømme om, og med Nintendo 3DS kan du endda se film i 3D! Nintendo forhandler med Hollywood, så vi krydser fingre for nogle flotte storfilm!

Gyroskop og bevægelsessensor

Med disse teknikker registrerer Nintendo 3DS, hvordan du holder og vinkler konsollen. Forestil dig en bakke med klodser på i et spil. Hæld din Nintendo 3DS til siden, så du vipper bakken og klodserne falder af bakken. Dette er bare et eksempel på, hvad gyroskopet og bevægelsessensoren kan bruges til, spiludviklerne skal nok finde på en masse andet end dette eksempel. Følsomheden i denne teknik kan sammenlignes med den, der findes i Wii Remote Plus og Wii MotionPlus.

To helt forskellige skærme

Den øverste skærm i Nintendo 3DS er med widescreenformat og 3.53" stor. Opløsningen ligger på 800x240 pixel (400 pixel for hvert øje for at skabe 3D-effekten). Det specielle ved den øvre skærm er netop, at den kan vise ægte 3D-effekter. Nintendo 3DS er foreløbig den eneste håndholdte spilkonsol med denne funktion!

Den nederste skærm er en touch-screen på 3.02" (dvs. 4:3-format frem for 16:9). Selvfølgelig vil spil til Nintendo 3DS gøre brug af begge skærme samtidigt med diverse formål og resultater, hvilket spiludviklerne nok skal overraske os med.

Nu er målet nået!

Målene for Nintendo 3DS (cirka):

 • Bredde: 13,46cm
 • Længde: 7,37cm
 • Tykkelse: 2,03cm
 • Vægt: 226,8 gram

Fyldt med spændende software

Nintendo 3DS har mange indbyggede funktioner og programmer, som er til for at du skal lære konsollen og alle dens funktioner godt at kende. Her kan du læse mere om den indbyggede underholdning:

Face Raiders

Augmented Reality

Mii Maker

StreetPass Mii Plaza

Activity Log og Play Coins

Nintendo 3DS Camera

Nintendo 3DS Sound

Fuld kompatibel med Nintendo DS- og Nintendo DSi-spil

Nintendo 3DS kan spille næsten alle Nintendo DS- og Nintendo DSi-spil! Undtagelsen er spil, der gør brug af Game Boy Advance-indgangen, da denne ikke findes på Nintendo 3DS.

Spil Game Boy-spil på Nintendo 3DS!

Virtual Console-funktionen vil også være at finde i Nintendo 3DS, udover i Wii. Det betyder, at du vil kunne købe og downloade klassiske Game Boy-spil og spille dem på Nintendo 3DS! Hvorvidt disse spil vil blive opgraderet med 3D-grafik eller forblive præcis som de er, er der ikke kommet nogen udmeldning fra Nintendo om endnu.

Kamera og mikrofon, tag billeder i 3D!

Ligesom Nintendo DS er Nintendo 3DS udrustet med en mikrofon, som kan bruges til at chatte og til at snakke med figurer i spil med. Den har også et indre kamera, som sidder foroven på den øverste halvdel. Så vidt er alt velkendt. Nu til det unikke! Nintendo 3DS har TO kameraer på ydresiden! Hvad skal nu det til for, tænker du. Jo, Nintendo 3DS kan tage billeder i ægte 3D! Tag et foto og oplev derefter 3D-effekterne direkte på din Nintendo 3DS! Opløsningen er på 0,3 megapixel, hvilket er det samme som Nintendo DSi Camera (dog er skærmopløsningen 640x480). Med Nintendo 3DS kan du virkelig indfange de magiske øjeblikke og gengive dem, som det var meningen, de skulle ses, uden at 3D-dybden går tabt på en flad skærm.

Spilkort

Nej, der er ikke tale om ruder knægt og hans slæng! Spilkort er betegnelsen for Nintendo 3DS-spillene. Størrelsen vil til at starte med være 2 GB, til sammenligning rummer en UMD-disk til PSP 1,8 GB og en sædvanlig dvd-disk 4,7 GB. En og samme indgang bruges til spilkort for Nintendo 3DS og Nintendo DS!

Bedre trådløse funktioner

Trådløs multiplayer-funktion og spil over internettet er en selvfølge! Nintendo 3DS kan, præcis som Wii, modtage data fra internettet, når konsollen befinder sig i Sleep Mode. Med Nintendo DS var denne funktion kun tilgængelig lokalt, men nu er døren til det globale net altså vidt åben! Derudover understøtter Nintendo 3DS WPA/WPA2-kryptering.

Knapper

A, B, X, Y, L, R, SELECT og START, så vidt intet nyt under solen. Men Nintendo 3DS har også en analog styreplade, kaldet Circle Pad, som giver bedre og mere præcis kontrol i 3D-spil. Det klassiske styrekryds er placeret lige under styrepladen.

Sådan fungerer den nye, analoge styreplade

Tænk plade, ikke pind. Styrepladen er et cirkelformet område med analog styring og præcision. Det føles nogenlunde som at køre en mønt rundt på et poleret bord med tommeltotten. Styrepladen vil altid gå tilbage til udgangspunktet i midten, når du slipper den.

3D-effekten kan justeres og slukkes

Ganske få personer kan have svært ved at se på den type 3D-effekter, som Nintendo 3DS tilbyder. Derfor kan 3D-funktionen selvfølgelig både justeres eller slukkes helt med en regulator.

SD-kort

Ligesom Nintendo DSi understøtter Nintendo 3DS SD-kort til forskellige formål.

Endnu bedre grafik

Nintendo 3DS har betydelig bedre grafik end Nintendo DS og overtræffer Wii på flere punkter. Spil som RESIDENT EVIL REVELATIONS er skræmmende lig spillene til Xbox 360 og PlayStation 3 i udseende.

Nintendo 3DS-pakken indeholder følgende:

 • Nintendo 3DS, inklusive præinstalleret software
 • Opladestation
 • AC-adapter
 • Opladeligt batteri
 • Justérbar stylus
 • SD Memory-kort (2 GB)
 • Seks AR-kort (AR = Augmented Reality)
 • Lynstartguide, brugervejledning, Parental Controls-information

ADVARSEL

Brug af konsollens 3D-funktion af børn under syv år kan evt. forårsage synsproblemer. Det anbefales derfor, at kun børn på syv år og derover anvender konsollens 3D-funktion. Hvis børn under syv år har adgang til Nintendo 3DS-systemet, bør forældre eller værge slå 3D-funktionen fra ved hjælp af Parental Controls-funktionen, således at 3D-funktionen er låst med en PIN-kode.

Du bør ikke anvende 3D-funktionen, hvis du har binokulære synsproblemer såsom skelen eller lignende, eller hvis du kun har synet på et øje. At se 3D-billeder kan forværre binokulære synsproblemer og være årsag til træthed og ubehag.

Du bør ikke anvende dette system, hvis du føler dig træt og utilpas, da tilstanden kan forværres.

Del |